StoneX utökar skuldkapaciteten genom att lansera institutionella krediterbjudanden i Asien

[ad_1]

StoneX Group Inc. (NASDAQ:SNEX) tillkännagav idag att de har lanserat sitt institutionella krediterbjudande i Asien, vilket utökar den globala skuldkapaciteten för sin räntegrupp till Asien-Stillahavsområdet (APAC).

StoneX har etablerat ett ränteförsäljnings- och handelskontor i Singapore, med expansionsplaner i Australien och Hongkong, som bygger på sin framgångsrika praxis att utnyttja lokal expertis på mer än 40 kontor över hela världen för att erbjuda kunder oöverträffad tillgång till dess produkter och tjänster.

Den Asien-baserade skrivbordet kommer att ge APAC-kunder robusta handels- och exekveringsrådgivningstjänster och gränsöverskridande facilitering över hela kreditspektrat. StoneX:s globala ränteteam har en bredd av produktexpertis som sträcker sig från tillväxtmarknader, investeringsgrad, hög avkastning till nödställda situationer, och det nya skrivbordet i Singapore kommer att göra det möjligt för företaget att frigöra den fulla potentialen i sitt globala distributionsnätverk samt betjäna kunder 24 timmar om dygnet.

Viktigast av allt, genom denna nya räntedisk kommer StoneX att kunna maximera fickor av kreditlikviditet i dessa utmanande tider av volatila räntor mot en ogynnsam makrobakgrund.

Anthony Diciollo, Global Co-Head of Fixed Income för StoneX, kommenterade,

“Att lägga till ett starkt ränteerbjudande i Asien är ett viktigt steg mot att bygga ett globalt ränteerbjudande med full service och främjar vårt mål att tillhandahålla global, 24-timmars räntehandel. Med styrkan i våra erbjudanden i USA och EMEA var det en naturlig utveckling för oss att utnyttja den geografiska mångfalden av StoneX för att bygga vidare i APAC. StoneX har ett rykte om att tillhandahålla konsekvent likviditet över ett robust utbud av ränteprodukter och vårt nya skrivbord tillför beprövad branschexpertis som gör att vi kan ansluta kunder globalt i en utmanande marknadsmiljö.

StoneX anlitade Robert Hong för att leda APAC:s räntedisk. Mr Hong har lång erfarenhet av de globala kreditmarknaderna, senast som VD för Cantor Fitzgerald och övervakade deras räntedivision i Singapore. Innan han började på Cantor Fitzgerald tillbringade han över tjugo år på Deutsche Bank där han var ansvarig för Asiens kredit- och tillväxtmarknadshandel.

Greg Kallinikos, verkställande direktör för StoneX i Asien, tillade:

“Vår räntedisk ger ännu en produktsvit till APAC-regionen och betonar StoneX:s engagemang för regional specialisering inom ett globalt produkterbjudande. Under 2019 stärkte vi avsevärt vårt fotavtryck i Singapore med lanseringen av en Asienfokuserad derivatclearing- och exekveringsverksamhet. Vår regionala verksamhet har sedan dess vuxit kraftigt i takt med koncernens stärkta position på både grossist- och detaljhandelsmarknaden.

Det institutionella krediterbjudandet är det senaste i StoneX:s expansion i regionen, i linje med lanseringen av vårt varumärkes-stövlar-på-mark-perspektiv på globala marknader. Vi fortsätter att utnyttja vår decennier av marknadsexpertis såväl som StoneX Groups finansiella styrka för att låsa upp värde för våra kunder och ge förstklassig service.”


[ad_2]

Source link