State Street väljer DonnaLee DeMaio till sin BoD


State Street Corporation (NYSE:STT) tillkännagav idag valet av DonnaLee (Donna) DeMaio till sin styrelse.

DeMaio var tidigare vice VD och global operativ chef för General Insurance-avdelningen inom American International Group (AIG). I denna roll var hon ansvarig för alla operativa aspekter av General Insurance globalt, och övervakade en organisation med mer än 5 000 anställda, på fem delade tjänster i Asien, USA och Europa.

DeMaio hade en mängd olika ledande roller på AIG under sin tid, inklusive övervakande av global teknik, global verksamhet, inköp, fastigheter, administration, säkerhet, risk och kontroll, projektledning och transformation. Hon fungerade också som huvudrevisor.

Innan hon började på AIG var DeMaio president och verkställande direktör för MetLife Bank, ansvarig för företagets sju affärslinjer och ledde 6 000 anställda på 200 platser. Hennes ansvar innefattade att bygga en riskorganisation för att hantera alla aspekter av finansiella och operativa risker för företaget. Före MetLife Bank var DeMaio partner på PwC och specialiserade sig på finansiella tjänster.

“Vi är glada över att välkomna Donna till vår styrelse”, säger Ron O’Hanley, ordförande och verkställande direktör för State Street Corporation. “Hon har lång erfarenhet av starkt reglerade enheter inom finansbranschen, såväl som djup global expertis. Hon har också gett strategisk ledning och ledarskap med resultat som spänner över flera regioner, affärsområden och geografiska platser, och vi är övertygade om att hon kommer att bli en ovärderlig tillgång för vår styrelse.”

DeMaio tog sin Bachelor of Arts-examen, summa cum laude, med huvudämne i redovisning och affärer från Muhlenberg College 1981. Hon är också auktoriserad revisor. Hon sitter för närvarande i styrelsen för Hiscox Ltd., ett globalt specialistförsäkringsbolag, med huvudkontor på Bermuda och noterat på London Stock Exchange.Source link