State Street integrerar Collateral+-plattformen med Pirums CollateralConnect-tjänst


State Street Corporation (NYSE:STT) tillkännagav idag integrationen av sin Collateral+-plattform med Pirums CollateralConnect-tjänst för att stödja ömsesidiga kunder med säkerhetshantering och optimering.

Detta samarbete bygger på en serie investeringar i Collateral+-sviten, som nyligen utökades till att inkludera Tri-Party-tjänsten, som gör det möjligt för företag på köpsidan att optimera användningen av säkerheter och effektiviteten när de lägger ut marginaler för att uppfylla initiala åtaganden och variationsmarginaler.

CollateralConnect drar nytta av Pirums omfattande anslutning till State Street för att tillhandahålla intelligent, rakt igenom bearbetning som effektiviserar marginalisering under dagen, automatiserar säkerhetstäckning och driver effektiv användning och mobilisering av säkerheter. Detta ger anslutning, arbetsflöde och automatisering till State Street Tri-Party-tjänsten.

“I takt med att marknaderna fortsätter att utvecklas kommer företag att ha mer och mer komplexa säkerhetsbehov”, säger Staffan Ahlner, global chef för Collateral Management, State Street. “Vi är glada över att kunna tillkännage detta samarbete med Pirum, som ytterligare kommer att höja våra möjligheter att lägga ut säkerheter på uppdrag av våra kunder samtidigt som vi förbättrar vår operativa effektivitet.”

“Vi är stolta över att hjälpa kunder att utnyttja State Street Collateral+ och trepartsplattformen för att uppnå bättre operativ och finansiell effektivitet med relativt minimal tid och ansträngning från deras sida”, säger Phil Morgan, VD för Pirum. “Vår CollateralConnect-lösning erbjuder företag ett enklare sätt att ansluta till State Street, att dela data, automatisera bearbetning och skapa bättre kundresultat.”Source link