State Street Digital utser Rob Otter till chef för Blockchain Engineering


State Street Corporation (NYSE:STT) meddelar att State Street Digital, företagets dedikerade digitala division, har utsett Rob Otter till chef för blockchain engineering och Nitin Gaur till digital teknikstrategi.

Otter, baserad i London, rapporterar till Aman Thind, Chief Technology Officer på State Street Digital. Gaur, baserad i Austin, Texas, kommer att rapportera till Otter.

I sin nya ledarroll övervakar Otter utvecklingen och implementeringen av blockchain-teknologistrategin över State Street Digital, identifierar och genomför möjligheter för innovation och prioriterar initiativ som kommer att påskynda divisionens affärsmål. Gaur kommer att leda teknikstrategin och arkitekturen för att driva utvecklingen av plattformar för att stödja efterhandelsutförande av kryptohandel såväl som blockchain/kryptobaserade tjänsteerbjudanden.

“Vi är mycket glada över att välkomna både Rob och Nitin till State Street Digital-teamet”, säger Nadine Chakar, chef för State Street Digital. “De tillför var och en djup expertis, beprövade meriter för att stödja tillväxten av tekniska team, spetsforskning och skapa marknadsdifferentiering på digitala marknader. Båda kommer att vara avgörande när vi fortsätter att navigera i utvecklingen av digitala tillgångar och blockchain på uppdrag av våra kunder.”

Otter har mer än 20 års erfarenhet av att driva transformation, etablera nya arkitekturer, bygga teknikstrategier och tekniska team och möjliggöra lösningar som förbättrar processer och driver innovation. Han kommer till State Street från JPMorgan Chase, där han tjänstgjorde som chef för CTO Blockchain, API Technologies och Applied Research. Innan dess hade han ledande befattningar på Barclays, Credit Suisse Group och Goldman Sachs.

Gaur tillför expertis inom design och utveckling av företagsinfrastrukturer och applikationer för Fortune 500-företag över hela världen. Senast var Nitin direktör i IBM:s Financial Services and Digital Asset-division.

“State Street Digital växer fram som en teknikledare och ett verkligt nav för innovation. Rob och Nitin kommer att påskynda denna omvandling ytterligare genom att ta med sina förstahandserfarenheter med några av de mest avancerade teknologierna som används i vår bransch”, säger Brian Franz, global informationschef (CIO) för State Street.
Source link