State Street Digital lägger till tre erfarna digitala chefer till sitt ledarskap


State Street Corporation (NYSE:STT) meddelade idag att State Street Digital, företagets dedikerade digitala division, har lagt till tre erfarna digitala chefer till sitt ledarskap.

Katie Richards går in som global verksamhetschef och Marcus Grubb som global produktchef. Båda rapporterar till Nadine Chakar, chef för State Street Digital. Dessutom meddelade State Street att Derren Selvarajah har gått med som Product PMO lead för Product Strategy team.Selvarajah rapporterar till Grubb.

Richards, baserad i Zürich, kommer att ansvara för att driva genomförandet av State Street Digitals strategi och utveckla hållbara och skalbara operativa lösningar. Hon har mer än 25 års erfarenhet av att utveckla strategi, leverera digitala produkter och tjänster, bygga kundförtroende, leda team och transformera operativa modeller över affärsfunktioner. Hon har tidigare varit verkställande direktör för Cyber ​​Capital, ett förvaltningsbolag för kryptoinvesteringar, och innan dess hade hon ledande befattningar på Falcon Private Bank, UBS och Credit Suisse.

Som certifierad professionell riskhanterare och processhanteringsexpert innehar Richards certifikat i avancerade studier i blockchain från universitetet i Zürich, digitala valutor från universitetet i Nicosia, digitala strategier för företag Columbia Business School, och har en MSc i sjöfart, handel och Finans från Bayes Business School i London och en MPhil i internationella relationer från King’s College, University of Cambridge.

Grubb, baserat i London, kommer att ansvara för att utveckla och driva en helhetsproduktstrategi för State Street Digital. Han har en bevisad meritlista inom förvärv av nya företag, transformation och strategisk affärsutveckling, och var senast VD för BlockEx, en leverantör av digitalisering av tillgångar och handelsteknologi.

Tidigare har han varit chef för marknadsutveckling och senior rådgivare för World Platinum Investment Council, verkställande direktör för investeringar, global talesman och strateg för World Gold Council, och verkställande direktör för Swapstream, ett derivatutbytessystem. Marcus har en kandidatexamen i modern historia och ekonomi från Queen’s College, Oxford University.

Selvarajah, baserad i London, går med som Product PMO-ledare för Product Strategy-teamet. Han har lång erfarenhet av värdepapperstjänster, grossistbanker, finansmarknadsbearbetning och plattformar över tillgångsklasser och geografiska områden. Tidigare har han arbetat med Standard Chartered Bank som global chef för Securities Service Tech, Innovation, Digital Transformation and Delivery.

Sedan lanseringen 2021 har State Street Digital varit fokuserad på att ta itu med branschens föränderliga övergång till digital finansiering. Senast meddelade Digital-divisionen att de hade ingått ett licensavtal med Copper.co, en Londonbaserad leverantör av institutionell förvaring av digitala tillgångar och handelsinfrastruktur.

State Street Digital kommer att dra nytta av Copper.cos teknologi för att utveckla och, under förutsättning att de erhållit regulatoriska och andra godkännanden, lansera ett digitalt förvaringserbjudande av institutionell kvalitet där kunder kan lagra och avveckla sina digitala tillgångar i en säker miljö som drivs av State Street.Source link