StanChart utser Anshu Sharma Raja till Chief Information Officer, CPBB


Standard Chartered meddelade idag utnämningen av Anshu Sharma Raja till Chief Information Officer, Consumer, Private & Business Banking (CPBB). Hon kommer att vara baserad i Singapore och rapportera till Group Chief Information Officer Michael Gorriz.

Hennes utnämning träder i kraft den 1 augusti 2021, med förbehåll för godkännande från myndighetens sida.

Paul Macpherson, som har tjänstgjort som Chief Information Officer, CPBB sedan 2018, lämnar för att utöva möjligheter utanför banken.

Anshu Sharma Raja

Anshu Sharma Raja gick med i banken i september 2018 och har i sin nuvarande roll som Global Head, Retail Banking Products Technology, framgångsrikt lett och levererat moderniseringen av StanCharts digitala plattform för enskilda och företagskunder.

I sin ytterligare roll som ledande teknik och innovation på koncernens globala affärsservicelokaler har hon bidragit till att inrätta ett högpresterande teknikcenter i Bangalore och stärkt teknik- och innovationsförmåga och tekniska talanger i våra teknikutvecklingscentra i Indien, Kina och Malaysia.

Michael Gorriz sa:

”Våra ambitiösa tillväxtplaner för vår rika, mass- och förmögenhetshanteringsverksamhet bygger på en modern molnbaserad arkitektur som levererar överlägsna kundprodukter och upplevelser digitalt. Med sina betydande beprövade styrkor som en pålitlig partner till affärer, hennes starka kundfokus, ledarskap och teknisk expertis, är Anshu väl lämpade att driva och leverera den digitala agendan som ligger till grund för vår strategi.Source link