Sova Capital går in i Special Administration


FCA-reglerade tillväxtmarknadsmäklare Sova Capital har meddelat att man går in i en period av särskild administration.

Det Londonbaserade företaget, som kontrolleras av den ryske miljardären Roman Avdeev, har cirka 2 miljarder dollar i kunders tillgångar och har betydande exponering mot tillgångar i Ryssland. Som sådan har företagets Londonbaserade styrelseledamöter beslutat att företaget kommer att ha problem med att uppfylla sina skyldigheter på kort sikt och tar in en speciell administratör för att hantera företaget för att minimera störningar för kunderna.

Det fullständiga uttalandet som Sova Capital offentliggjorde i dag lyder som följer:


Sova Capital Business Update

3 mars 2022

Kära kunder och motparter,

Du kommer att vara medveten om att Sova Capital upplever vissa likviditetsproblem som uppstår på grund av de ovanliga omständigheter som för närvarande finns. Vi vill dock informera dig om att vårt team gör allt för att stabilisera situationen och se till att verksamheten fortsätter smidigt.

Vi är fast beslutna att alltid agera med integritet och strävar efter att skydda våra kunders intressen. Som sådan inkluderar vår beredskapsplanering försiktiga förebyggande åtgärder utformade för att minska eventuell negativ påverkan på vår verksamhet och våra kunder.

Företaget står i öppen och transparent kontakt med tillsynsmyndigheten – FCA – som är väl medveten om de likviditetsproblem som företaget står inför.

Vi går in i en period av särskild administration under vilken den administratör som utsetts av styrelsen kommer att bistå i processen att hjälpa Sova Capital att hantera denna svåra situation och uppfylla sina åtaganden gentemot kunder och motparter.

Vi kommer att hålla dig informerad när situationen utvecklas.

Vi uppskattar ditt fortsatta förtroende och tålamod.

Med vänliga hälsningar,

Sovas huvudstadSource link