SmartStream lanserar Eligibility API för säkerhetsoptimering


SmartStream Technologies, en leverantör av finansiell transaktionslivscykelhantering (TLM)-lösningar, tillkännagav idag en ny lösning, Eligibility API for Collateral Management Optimization – ett snabbare och mer effektivt sätt att få information om kvalificering som ingår i säkerhetsavtal som CSA, GMRAs och OSLA:s, för båda optimering av säkerheter före och efter handel.

Med den förestående UMR-regleringen (Uncleared Margin Rules) fas 6-reglering som implementeras i september 2022, förväntas volymerna av margin calls att öka och det kommer att finnas en oundviklig press på tillgångar som ställs som säkerhet. Detta kommer att resultera i en ökad efterfrågan på High Quality Liquid Assets (HQLA). Dessutom, med räntorna som förväntas stiga – tittar företag på optimering före och efter handel för att effektivt kunna använda knappa HQLA och kontanter.

Med denna nya lösning kommer SmartStream att ge företag ett sätt att publicera kvalificerade säkerheter för varje juridiskt avtal, som sedan kan konsumeras av deras optimeringsmotorer.

För att uppnå optimering är en nyckelkomponent möjligheten att snabbt och enkelt få tillgång till valbarhetsscheman från OTC- och reposäkerhetssystem. Att sömlöst få tillgång till vad som är kvalificerat och vilka hårklipp som gäller för instrument i alla avtal är grundläggande. SmartStreams nya API ger snabb och enkel tillgång till säkerheter, inklusive möjligheten att uppgradera sömlöst. Dessutom tillåter den nya lösningen anskaffning av behörighetsinformation i realtid.

Jason Ang, Program Manager, Collateral Management, SmartStream, säger:

“Vi inser att UMR-deadline närmar sig med stormsteg och vi har gjort det enkelt för kunder att distribuera vår nya lösning och att hantera framtida versioner utan behov av långa implementeringsprojekt. Att ha en offentlig API-strategi sänker dessutom ägandekostnaden för säkerhetslösningen. Efterfrågan på detta nya API är hög och vi för samtal med storbankerna om hur de kan använda vår behörighet för att optimera sina säkerheter inför framtiden”.

SmartStreams TLM Collateral Management är en heltäckande, automatiserad datahanteringslösning som hjälper finansiella institutioner att minska de operativa riskerna i samband med säkerhetshanteringsprogram. Det erbjuder en mängd olika funktioner, med täckning för clearade och icke-clearade, OTC-derivatmarginaler, repomarginaler och värdepappersutlåningsmarginaler.
Source link