Slutförsäljningen till Gopher Investments försenad till början/mitten av juli

[ad_1]

Playtech plc (LON:PTEC) har utfärdat en kort uppdatering angående försäljningen av 250 miljoner dollar av sin Financial Trading division Finalto. Företaget uppgav i en regulatorisk ansökan att den föreslagna kontantförsäljningen av Finalto till Gopher Investments nu är förväntas stänga i början av mitten av juli 2022.

Transaktionen godkändes redan av Playtechs aktieägare under Playtechs bolagsstämma som hölls den 1 december 2021. Bolaget hade då i mitten av juni rapporterat att det hade fått alla nödvändiga myndighetsgodkännanden för försäljningen av Finalto till Gopher, och att det sedan förväntas slutförandet av försäljningen ske den 30 juni 2022. Det verkar dock som att vissa slutliga hushållsproblem måste lösas innan försäljningen kan fortsätta, inom de närmaste veckorna.

Playtechs Financial Trading-division består av Finalto-märkta institutionella tjänster, och Retail FX/CFD-mäklare Markets.com. Med förvärvet kommer Hongkongbaserade Gopher att bli en stor aktör inom både B2C- och B2B-segmentet av valuta- och CFD-industrin. Finalto genererade intäkter på 32 miljoner euro under de första sex månaderna 2021.


[ad_2]

Source link