SIX lanserar ny clearingplattform för nordiska marknader


SIX har framgångsrikt lanserat sin nya clearing-IT-infrastruktur för de nordiska marknaderna.

Plattformen har integrerats i SIX Post Trade Architecture (PTA) och har varit i stabil drift sedan måndagen den 28 mars. Den förbättrade IT-infrastrukturen kommer att möjliggöra clearing av 10 miljoner handelsben per dag, där SIX förväntar sig en ökning av antalet clearade avslut framöver. SIX avser att utöka täckningen av marknader och handelsplatser för schweizisk clearing till denna nya plattform som nästa steg i dess utveckling.

Uppgraderingen kommer att ge många fördelar för kunderna, inklusive fortsatt förbättring av IT-infrastrukturen och tillförlitligheten, samt ökad funktionalitet och bearbetningsmöjligheter.

Javier Hernani, Head Securities Services, SIX kommenterade,

“Denna uppgradering stärker SIXs position som en källa till högkvalitativ marknadsinfrastruktur. Den nya plattformen för de nordiska marknaderna, med sin ökade effektivitet och skalbarhet, kommer att göra det möjligt för marknadsaktörer att förbättra kundupplevelsen i post-trade processer. Dessutom kommer IT-utvecklingen att bli mer agil och anpassningsbar till kundernas, marknadens och regulatoriska behov, vilket är avgörande i den snabbrörliga marknadsmiljön.”

Roland Chai, Executive Vice President och Head of Market Infrastructure Technology, Nasdaq Market Technology, tillade,

“Detta visar Nasdaqs förmåga att leverera robust nästa generations arkitektur i kärnan av europeiska interoperabla aktiemarknader. Genom att utnyttja Nasdaqs flexibla clearingteknologi kan SIX vidareutveckla och växa sin clearingverksamhet och förbättra sin skalbarhet och effektivitet, samtidigt som den stärker sin position som en ledande leverantör av clearingtjänster. Vi ser fram emot att fortsätta vårt teknologiska partnerskap och stödja SIX i deras långsiktiga tillväxtambitioner.”

Source link