Sir Ronald Cohen stödde MillTechFX lanserar valutamarknad för flera banker


Millennium Global, en av världens största valutahanterare, har meddelat att de har lanserat MillTechFX – en oberoende, jämförande valutamarknad med flera banker som minskar valutakörningskostnader och operativa bördor, med stöd av Sir Ronald Cohen, allmänt känd som ‘the far till brittiskt riskkapital ‘.

Verksamheten har varit i byggläge under de senaste 12 månaderna och har registrerat 10+ marknadsbanker för att tillhandahålla räntor, för att få sin modell på marknaden och samla kundaffärer från kapitalförvaltare, företag och institutionella investerare. Kunderna har hittills handlat miljarder USD, och användningen växer varje månad.

Enligt Millennium har dessa typer av företag inte haft något annat val än att drabbas av betydande överbetalningar för sina valutakörnings- och säkringskrav samt den operativa bördan att implementera och hantera flera relationer för att söka bästa möjliga utförande.

MillTechFX utnyttjar köpkraften för Millennium Global, som har 25 års FX-expertis, 600 miljarder USD i årlig valutavolym och 20 miljarder USD i förvaltat kapital, för att ge sina kunder förmånliga räntor från sina 10+ motpartsbanker, vilket möjliggör bästa utförande via sin plattform och outsourcade utförande tjänster. MillTechFX: s motpartsbanker inkluderar ANZ, Bank of America, BNP Paribas, Citi, HSBC, Morgan Stanley, NatWest, Standard Chartered, State Street och UBS.

Stadsprisen, Sir Ronald Cohen, har investerat i MillTechFX och gått med i sin internationella rådgivande styrelse. Sir Ronald Cohen är en framstående internationell filantrop, riskkapitalist, private equity-investerare, social innovatör och avantgarde för den globala impact-investeringsrevolutionen. Han var medgrundare och styrelseordförande för Apax Partners Worldwide LLC och har varit ordförande för ett flertal globala initiativ för impact-investeringar.

MillTechFX har sitt huvudkontor i London, världens största valutahub, auktoriserat och reglerat av Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA), registrerat hos USA: s National Futures Association (NFA) och Kanadas Financial Transactions and Reports Analysis Center (FINTRAC). Med flera välkända kunder som redan handlar och dussintals fler på väg för ombordstigning sa företaget att det nu expanderar till Europa och har nyligen öppnat ett nytt europeiskt dotterbolag i Paris som håller på att söka godkännande från lagstiftningen.

MillTechFX har maskinbearbetats från botten upp och med icke-FX-expertanvändare i åtanke och är helt intuitivt och anpassningsbart och erbjuder ett friktionsfritt, strömlinjeformat arbetsflöde från körning till rapportering och avveckling.

Företaget sa att det säkerställer öppenhet, vilket är kärnan i varje steg i exekveringsprocessen genom att erbjuda realtidsrapportering och oberoende transaktionskostnadsanalys (TCA) som gör det möjligt för kunder att se den totala kostnaden för deras FX-utförande för att bevisa bästa utförande.

Eric Huttman, VD för MillTechFX, sa:

”Hittills var den operativa bördan, kostnaden och komplexiteten i samband med multibankvalutatillgång för stor för de flesta kapitalförvaltare, företag och institutioner. MillTechFX är en komplett spelväxlare för dessa företag eftersom det är första gången de får denna åtkomstnivå via en enda plattform. Vi strävar åtminstone till att halvera våra kunders FX-exekveringskostnader och feedback har hittills varit överväldigande positiv. Som ett företag med globala ambitioner ser vi fram emot att utvidga fördelarna med vår marknadsplats till europeiska företag och kapitalförvaltare. ”

Sir Ronald Cohen sa:

”För länge har de bästa valutakurserna reserverats för företag som har mest resurser, vilket gör att medelstora kapitalförvaltare och företag kan betala för mycket för valutakörning. MillTechFXs nya, oberoende plattform gör de bästa bankvalutakurserna tillgängliga för alla. ”



Source link