SEC:s plan för utdelning av $6,1 miljoner Unikrn-straff är inte klar ännu


Securities and Exchange Commission (SEC) har ännu inte förberett sin plan för utdelningen av en straffavgift på 6,1 miljoner dollar som ålagts Unikrn för ett oregistrerat initialt mynterbjudande (ICO).

En fondförvaltare har utsetts och en distributionsmetodik har utvecklats. De Verkställighetsavdelningen anger nu att det behövs ytterligare tid för att utarbeta den föreslagna distributionsplanen. Följaktligen beslutades idag att avdelningens begäran om förlängning av tiden till den 20 juni 2022 för att lämna ett förslag till distributionsplan bifalls.

Låt oss komma ihåg att kommissionen i september 2020 tillkännagav åtal mot Unikrn Inc för att ha genomfört ett oregistrerat initialt mynterbjudande (ICO) av digitala tillgångar. Unikrn gick med på att reglera avgifterna genom att betala en straffavgift på 6,1 miljoner dollar, i stort sett alla bolagets tillgångar, som ska distribueras till investerare genom en rättvis fond.

Enligt SEC:s order, mellan juni och oktober 2017, samlade Unikrn in cirka 31 miljoner dollar genom sitt erbjudande av UnikoinGold (UKG) token. Ordern visar att Unikrn planerade att använda erbjudandet för att göra fler funktioner tillgängliga på spelplattformen och för att utveckla ytterligare applikationer för UKG-tokens.

Unikrn lovade investerare att det skulle underlätta en sekundär handelsmarknad för tokens och att dess ansträngningar att öka användningen av UKG-token skulle öka efterfrågan på och i sin tur värdet på tokens. Unikrn erbjöd och sålde UKG som investeringskontrakt, som utgjorde värdepapper, men misslyckades med att registrera erbjudandet eller kvalificera sig för ett undantag.

Unikrn befanns ha brutit mot registreringsbestämmelserna i de federala värdepapperslagarna. Utöver böterna gick Unikrn med på att inaktivera UKG, publicera meddelande om ordern och begära borttagning av UKG från alla plattformar för handel med digitala tillgångar.Source link