SEC väcker anklagelser om insiderhandel mot tidigare Coinbase-chef

[ad_1]

Securities and Exchange Commission (SEC) tillkännagav idag anklagelser om insiderhandel mot en före detta Coinbase produktchef, hans bror och hans vän.

De tre åtalade anklagas för att ha begått ett system för att handla före flera tillkännagivanden om vissa kryptotillgångar som skulle göras tillgängliga för handel på Coinbase-plattformen.

SEC:s klagomål hävdar att, medan han var anställd på Coinbase, hjälpte Ishan Wahi till att samordna plattformens offentliga noteringsmeddelanden som inkluderade vilka kryptotillgångar eller tokens som skulle göras tillgängliga för handel.

Enligt SEC:s klagomål behandlade Coinbase sådan information som konfidentiell och varnade sina anställda att inte handla på grundval av eller tipsa andra om den informationen. Men från åtminstone juni 2021 till april 2022, i strid med sina plikter, tipsade Ishan upprepade gånger om tidpunkten och innehållet för kommande noteringsmeddelanden till sin bror, Nikhil Wahi, och hans vän, Sameer Ramani. Inför dessa tillkännagivanden, som vanligtvis resulterade i en ökning av tillgångarnas priser, ska Nikhil Wahi och Ramani ha köpt minst 25 kryptotillgångar, varav minst nio var värdepapper, och sedan vanligtvis sålde dem kort efter tillkännagivandena med vinst.

Det långvariga insiderhandelssystemet genererade olagliga vinster på totalt mer än 1,1 miljoner dollar.

SEC:s klagomål, som lämnats in till federal distriktsdomstol i Seattle, Washington, anklagar Ishan Wahi, Nikhil Wahi och Ramani för att ha brutit mot bestämmelserna om bedrägeribekämpning i värdepapperslagarna och eftersträvar permanent föreläggande, disgorgement med ränta på förhandsavgörande och civilrättsliga påföljder. I en parallell aktion tillkännagav den amerikanska åklagarmyndigheten i New Yorks södra distrikt idag brottsanklagelser mot alla tre personerna.


[ad_2]

Source link