SEC, tidigare Nomura-näringsidkare Michael Gramins för att diskutera disposition av ärenden

[ad_1]

United States Securities and Exchange Commission (SEC) tillhandahöll idag en uppdatering till New York Southern District Court angående sitt mål mot tidigare Nomura-handlare Michael A. Gramins, Tyler G. Peters och Ross B. Shapiro.

Dokumentet, sett av FX News Group, handlar om brottmål och civilrättsliga mål mot den tilltalade Michael Gramins.

Parterna har träffats och konfererat och räknar med att planera ett möte med tjänstemän i SEC: s verkställningsavdelning under de kommande veckorna angående avgörandet av ärendet mot Mr. Gramins.

Om dessa diskussioner inte leder till en potentiell lösning av den civila åtgärden, kommer parterna att diskutera en potentiell modifiering av vistelsen i detta fall för att möjliggöra begränsad upptäckt av tredje part, inklusive depositioner av investerarvittnen, i avvaktan på lösning av den parallella brottslingen. fall.

Parterna tror inte att en bosättningskonferens skulle vara fruktbar just nu.

Låt oss komma ihåg att Gramins i december 2020 dömdes till två års fängelse för bedrägeri med hypotekslån med värdepapper från Nomura Securities International, där han var anställd. Domare Chatigny beordrade också Gramins att utföra 300 timmars samhällstjänst.

Enligt de bevis som presenterades under hans rättegång var Gramins verkställande direktör på Residential Mortgage Backed Securities (“RMBS”) vid Nomura Securities International (“Nomura”) i New York där han huvudsakligen övervakade Nomuras handel med obligationer bestående av under- Prime- och optionslån. Mellan 2009 och 2013 bedrog Gramins och andra Nomura-kunder genom att bedrägligt blåsa upp köpeskillingen till vilken Nomura kunde köpa en RMBS-obligation för att få sina offerkunder att betala ett högre pris för obligationen och genom att bedrägligt deflera det pris till vilket Nomura skulle kunna sälja en RMBS-obligation för att få sina offerkunder att sälja obligationer till billigare priser, vilket fick Nomura att vinna olagligt.

Gramins utbildade underordnade att ljuga för kunderna, gav dem språket att använda för att lura kunder och uppmuntrade dem att engagera sig i praxis.

Offren för detta system inkluderade hedgefonder, försäkringsbolag och kapitalförvaltare från Connecticut och någon annanstans.

SEC inledde en rättegång mot Gramins, Peters och Shapiro i september 2015. Kommissionen anklagade de tre handlarna för bedrägerier.

SEC hävdar att Ross Shapiro, Michael Gramins och Tyler Peters bedragit kunder för att olagligt generera miljoner dollar i extra intäkter för Nomura Securities International, det New York-baserade mäklarföretaget där de arbetade. De presenterade felaktiga bud och erbjudanden som lämnades till Nomura för RMBS samt de priser till vilka Nomura köpte och sålde RMBS och de spreadar som företaget fick mellanliggande RMBS-affärer. De utbildade, coachade och riktade juniorhandlare på företaget att utföra samma missförhållande.

[ad_2]

Source link