SEC får slutgiltig dom mot Jimmy Watson i ICO-bedrägerifallet

[ad_1]

Securities and Exchange Commission (SEC) har fått en slutgiltig dom mot Jimmy Gale Watson i ett ICO-bedrägerifall.

Den 14 juli 2022 utfärdade domaren John G. Koeltl domen mot Watson. Den tilltalade är permanent förhindrad och ålagd att bryta mot Section 17(a) i Securities Act från 1933 (”Securities Act”) [15 U.S.C. § 77q(a)] i erbjudandet eller försäljningen av någon säkerhet genom användning av alla medel eller instrument för transport eller kommunikation i mellanstatlig handel eller genom användning av e-postmeddelanden, direkt eller indirekt för att använda någon enhet, system eller konst för att bedrägera.

Watson är ansvarig för uttag av 316 401,48 USD, vilket representerar nettovinster som erhållits till följd av det beteende som påstås i klagomålet, tillsammans med förhandsavgörande ränta på detta på ett belopp av 59 533,38 USD.

Domaren undertecknade också ett beslut som avvisade SEC:s anspråk på John David McAfee. CFTC har också övergett sitt fall mot McAfee på grund av hans död.

Låt oss komma ihåg att SEC i oktober 2020 anklagade John McAfee för att ha främjat investeringar i initiala mynterbjudanden (ICO) till sina Twitter-anhängare utan att avslöja att han fick betalt för att göra det. McAfees livvakt, Jimmy Watson, Jr., åtalades också för sin roll i det påstådda upplägget.

Enligt SEC:s klagomål främjade McAfee flera ICOs på Twitter, påstås låtsas vara opartisk och oberoende trots att han fick mer än 23 miljoner dollar i digitala tillgångar för kampanjerna. Klagomålet hävdar att McAfee gjorde falska och vilseledande uttalanden, som att hävda att han personligen hade investerat i några av ICO:erna och att han gav råd till vissa emittenter.

Enligt klagomålet, medan McAfee och Watson tjänade, lämnades investerare med digitala tillgångar som nu är i princip värdelösa.

McAfee och Watson påstås också ha deltagit i ett separat system för att dra nytta av en digital tillgångssäkerhet genom att i hemlighet samla på sig en stor position på McAfees konton, presentera den säkerheten på Twitter samtidigt som de hade för avsikt att sälja den, och sedan sälja McAfees innehav när priset steg.

SEC:s klagomål anklagar McAfee och Watson för att ha brutit mot bestämmelserna om bedrägeri i de federala värdepapperslagarna, McAfee för att ha brutit mot bestämmelserna om säljskydd och Watson för att ha medverkat till McAfees överträdelser.

Klagomålet syftar till permanent föreläggande, uppförandebaserade förelägganden, återlämnande av påstådda otillbörliga vinster och civilrättsliga påföljder. SEC strävar också efter att hindra McAfee från att fungera som offentligt bolagschef och direktör.


[ad_2]

Source link