SEC debiterar tre personer för insiderhandel med Long Blockchain-aktier


United States Securities and Exchange Commission (SEC) anklagade idag tre personer för insiderhandel i förväg av ett tillkännagivande från Long Blockchain Company (tidigare känt som Long Island Iced Tea Co.) att det skulle “svänga” från sin befintliga dryckesverksamhet till blockchain-teknik, vilket fick företagets aktiekurs att stiga.

Enligt SEC: s klagomål, som inlämnades i New York Southern District Court, tippade Eric Watson, en okänd kontrollperson från Long Blockchain som hjälpte till att driva denna affärsförändring inom företaget och undertecknade ett sekretessavtal för att inte avslöja företagets affärsplaner. och mäklare, Oliver Barret-Lindsay, av sådana planer, inklusive genom att dela med sig ett utkast till företagets pressmeddelande.

Barret-Lindsay lämnade i sin tur påståendet den icke-offentliga informationen till sin vän, Gannon Giguiere. Inom några timmar efter att ha mottagit denna konfidentiella information köpte Giguiere 35 000 aktier i Long Blockchain-aktien.

Enligt klagomålet höjdes företagets aktiekurs efter det att pressmeddelandet utfärdades och ökade mer än 380% intradag. Inom två timmar efter tillkännagivandet sålde Giguiere sina aktier för över 160 000 dollar i olagliga vinster.

SEC: s klagomål anklagar Watson, Barret-Lindsay och Giguiere för överträdelse av avsnitt 10 (b) i Securities Exchange Act från 1934 och regel 10b-5 i enlighet därmed, och begär permanenta förelägganden och civilrättsliga påföljder för alla tilltalade, och dessutom en officer och regissör som till Watson.

Tillsynsmyndigheten anklagade tidigare Barret-Lindsay och Giguiere i samband med deras påstådda roll i ett lagermanipuleringssystem, som för närvarande är i rättstvist. Både Lindsay och Giguiere erkände sig skyldiga till brott i samband med den saken.

Som FX News Group har rapporterat återkallade kommissionen registreringen av Long Blockchains värdepapper i februari 2021 i enlighet med avsnitt 12 (j) i Exchange Act. SEC noterade då att LBCC inte hade följt avsnitt 13 (a) i börslagen och reglerna 13a- 1 och 13a-13 enligt att de inte hade lämnat in en årsrapport om blankett 10-K sedan perioden slutade december 31, 2017.

Företaget är också brottsligt med att lämna in kvartalsrapporter och har inte lämnat in ett blankett 10-Q sedan perioden slutade den 30 september 2018.Source link