SEC anklagar israeliska företagsinsider för insiderhandel

[ad_1]

Securities and Exchange Commission (SEC) har anklagat de israeliska medborgarna Moshe Strugano och Rinat Gazit för insiderhandel. Tillsynsmyndigheten hävdar att dovan ägnade sig åt insiderhandel före det offentliga tillkännagivandet den 24 januari 2018 att Ormat Technologies, Inc. hade undertecknat ett definitivt avtal om att förvärva US Geothermal Inc., ett geotermiskt energiföretag baserat i Boise, Idaho.

Enligt SEC:s klagomål, inlämnat till federal distriktsdomstol i New York, tipsade Gazit, den tidigare chefen för fusioner och förvärv på Ormat och bosatt i Tel Aviv, Israel, sin nära vän, Strugano, en advokat och bosatt i Caesarea, Israel, med väsentlig, icke-offentlig information som hon hade erhållit om Ormats potentiella förvärv av US Geothermal.

SEC hävdar att, baserat på Gazits tips, köpte Strugano mer än 740 000 aktier i US Geothermal-aktier från 19 december 2017 till och med 18 januari 2018. Under månaderna efter fusionsmeddelandet sålde Strugano alla dessa aktier för en total vinst på över 1,2 miljoner dollar.

SEC:s klagomål anklagar Strugano och Gazit för att ha brutit mot bedrägeribekämpningsbestämmelserna i Section 10(b) i Securities and Exchange Act från 1934 och regel 10b-5 därunder, och det eftersträvar ett permanent föreläggande, civilrättsliga påföljder och disgorgement med förhandsintresse mot Strugano , och ett permanent föreläggande, civilrättsliga påföljder, och en officer och direktör bar mot Gazit.[ad_2]

Source link