SBI Holdings investerar i Digital Asset


SBI Holdings, Inc meddelar att de investerade i New York-baserade Digital Asset och gick med på att etablera ett joint venture i Japan.

Det gemensamma företaget kommer formellt att lanseras 2022 under lika ägande och förväntas verka på de japanska och östasiatiska marknaderna.

Digital Asset är skaparna av Daml, en plattform för att bygga och köra sofistikerade flerpartsapplikationer. Daml bygger på innovationerna av ett smart kontrakt och distribuerad reskontrateknologi och erbjuder betydande fördelar när det gäller integritet, tillförlitlighet, interoperabilitet och skalbarhet.

Genom att använda Daml kan organisationer enkelt ansluta och växla mellan applikationer och nätverk byggda på olika blockkedjor utan att vara beroende av en enda lösningsleverantör, vilket skapar ett tvärgående blockkedjeekosystem. Baserat på Daml smart contract är det också möjligt att möjliggöra utveckling och driftsättning av applikationer som går över organisatoriska, juridiska och regulatoriska gränser samtidigt som konsistens och interoperabilitet mellan kedjor och privata databaser bibehålls.

Digital Asset arbetar aktivt med ledande finansiella institutioner och marknadsinfrastrukturer på några av världens största blockchain-relaterade projekt, inklusive Australian Securities Exchange, Deutsche Börse, Hong Kong Exchanges och Goldman Sachs, bland andra.

Yoshitaka Kitao, VD och representant för SBI Holdings, sa

“Digital Asset har utmärkt teknik och affärskoncept. Ett nytt kontantkoncept ”Smart Yen” kommer att göra det möjligt att bygga ett revolutionerande kundorienterat kontantsystem genom att direkt koppla ett optimerat för varje enskild kundlojalitetsprogram till insättningar, och helt automatisera processen att tillhandahålla lojalitet genom smarta kontrakt.

Vi förväntar oss att ytterligare accelerera SBI Groups digitala tillgångsrelaterade verksamheter och digitala transformation genom att aktivt introducera Digital Assets teknologi.”

Yuval Rooz, medgrundare och VD för Digital Asset, tillade:

“SBI har varit i frontlinjen för fintech-innovation i flera år. Vi är mycket hedrade att välkomna SBI Holdings som den första japanska investeraren i Digital Asset och att etablera ett joint venture. SBI är en fantastisk investeringspartner för Digital Asset, särskilt när vi expanderar och stärker vår marknadsposition i Japan och över viktiga finansiella nav i Asien. Vi ser fram emot att arbeta med SBI för att ta med fler avancerade teknologilösningar till den japanska marknaden.”
Source link