Sberbank Online tillåter köp i utländsk valuta utan begränsningar

[ad_1]

Sberbank har utfärdat ett uttalande om de nya reglerna för valutatransaktioner som införts av Rysslands centralbank.

Sberbank säger att de fortsätter att fungera normalt och att de är redo att möta efterfrågan på kontanter från sina kunder och följa de nya reglerna för transaktioner i utländsk valuta i kontanter.

Under tiden förblir inköp av icke-kontant utländsk valuta tillgängliga för Sberbanks kunder via Sberbank Online. De ryska rubelfonderna för Sberbank-kunder är inte föremål för några restriktioner.

Rysslands centralbank har infört tillfälliga regler för transaktioner i utländsk valuta i kontanter. Reglerna kommer att gälla från 9 mars 2022 till 9 september 2022.

Alla medel på konton och insättningar i utländsk valuta är säkra och redovisas i inlåningsvalutan. En kund kommer att tillåtas att ta ut upp till $10 000 i utländsk valuta i kontanter, medan resten kommer att ges till kunden i ryska rubel (enligt växelkurserna för transaktionsdagen).

Banker kommer inte att sälja utländsk valuta (kontant) till enskilda kunder så länge de nya reglerna är i kraft. Att växla utländsk valuta mot rubel förblir tillgängligt, oavsett transaktionsstorlek.

[ad_2]

Source link