Saxo Markets utser Redmond Wong till marknadsstrateg baserad i Hong Kong


Onlinehandel och investeringsspecialist Saxo Capital Markets HK Limited tillkännagav idag utnämningen av Redmond Wong som marknadsstrateg för att stärka dess forskningsförmåga i regionen.

Som medlem i Saxos strategteam kommer Wong att rapportera till Saxo Groups chefsekonom och chefsinvesteringsstrateg, Steen Jakobsen, och kommer att ansvara för att kommunicera Saxos globala investeringsstrategi, generera forskning med fokus på Hongkong och Kina och leverera praktiska insikter över olika tillgångsslag och omsättbara instrument. Baserad i Hong Kong kommer Wong även rapportera till Richard Douglas, VD för Hong Kong.

Richard Douglas, VD för Hong Kong, Saxo Markets, kommenterar,

“Saxos vision är att göra det möjligt för människor att uppfylla sina ekonomiska ambitioner och påverka. För att uppnå det erbjuder vi inte bara kunder tillgång till mer än 60 börser globalt med över 40 000 instrument som täcker olika tillgångsklasser, vi tillhandahåller också aktuell, relevant och insiktsfull forskning för att hjälpa kunderna att fatta välgrundade beslut. Med Wongs expertis förbättrade vi vårt strategteams täckning ytterligare eftersom marknaderna i Hongkong och det kinesiska fastlandet lockar mer uppmärksamhet och intresse från investerare över hela världen.”

Innan han kom till Saxo tillbringade Wong 30 år på några av de främsta investeringsbankerna, privata bankerna och hedgefonder för roller inom egen handel, institutionell ränte- och derivatförsäljning, portföljförvaltning och hedgefondförvaltning. Han började som obligationshandlare och täckte sedan asiatiska centralbanker, multinationella banker och andra finansiella institutioner i den asiatiska Stillahavsregionen.

När han arbetade som senior portföljförvaltare på en ledande europeisk privatbank, förvaltade han pengar för bankens ultrahöga förmögenhetskunder i Nordasien och satt i den globala investeringskommittén. Under de senaste åren har Wong förvaltat en hedgefond med flera strategier och tillgångar.

I en kommentar om sin utnämning, kommenterar Wong,

“Det är min stora ära att ta på mig den här rollen. Under de senaste 30 åren har jag blivit allt mer passionerad av att hjälpa investerare att förstå vad som driver marknader och hur de kan maximera avkastningen på sina investeringar. Jag är verkligen glad över att ansluta mig till en global fintech-pionjär som Saxo och jag ser fram emot att hjälpa våra kunder att navigera på de globala marknaderna och få ut det mesta av sina investeringar.”Source link