Saxo Markets utser Ken Shih till chef för Wealth Management, Greater China

[ad_1]

Onlinehandel och investeringsspecialist Saxo Capital Markets HK Limited tillkännagav idag utnämningen av Ken Shih till chef för Wealth Management, Greater China, vilket stärker dess satsning på digital förmögenhetsförvaltning i regionen.

Shih rapporterar till Manish Prasad, Head of Asset Management, APAC, och kommer att övervaka alla aspekter av Saxo Markets förmögenhetsförvaltningsstrategier och erbjudanden i Greater China-regionen, och arbeta med att bygga ut Saxos digitala förmögenhetsförvaltningsverksamhet i regionen. Baserad i Hong Kong kommer Shih också att rapportera till Richard Douglas, VD för Hong Kong.

Ken Shih

Shih, en 18-årig branschveteran inom finansbranschen, har tidigare haft seniora försäljnings- och strategipositioner på HSBC, UBS, JPMorgan Chase och andra toppfinansiella institutioner i både USA och Hong Kong. Under de senaste tre åren var Shih försäljnings- och marknadsföringschef på den Hongkong-baserade fintech-startupen AQUMON, där han växte kundbasen avsevärt och lyfte varumärket avsevärt inom det digitala förmögenhetsförvaltningsområdet.

Richard Douglas, VD för Hong Kong, Saxo Markets, kommenterar,

“Vi är glada över att ha Shih ombord. Han tillför definitivt den expertis och exceptionella energi vi letar efter. Med hans tillträde och Type 4- och Type 9-licenserna vi erhöll i oktober förra året, är Saxo välpositionerade och fullt engagerade i förmögenhetsförvaltningsverksamheten som är en viktig del i Saxos övergripande ambition. Vi strävar efter att tillhandahålla mer omfattande tjänster för att stödja kunder att uppnå sina finansiella ambitioner genom våra erbjudanden för handel med flera tillgångar och investeringar.”

Manish Prasad, Head of Asset Management, APAC, Saxo Markets, kommenterar,

“Saxo har starka ambitioner att snabbt expandera vår verksamhet i Asien med Greater China som en central punkt i dessa planer. Saxo som en Fintech-pionjär kan tillsammans med sina prisbelönta plattformar utgöra ett alternativ till traditionell tillgångs- och förmögenhetsförvaltning för investerare. Den idealiska digitala välståndsupplevelsen vi vill erbjuda kommer att glädja investerare med en attraktiv kombination av fantastisk kundupplevelse genom enkelhet, personliga investeringslösningar, engagerande innehåll och rimliga avgifter. Shih kommer att spela en nyckelroll när vi fortsätter att växa regionalt och ständigt förbättra de övergripande upplevelserna för våra kunder under deras investeringsresa.”

När han kommenterar sin utnämning, säger Shih,

“Jag är glad att ta på mig den här rollen och hjälpa Saxo att accelerera sin Wealth Management-expansion i Greater China. Saxo är ett utmärkt företag med 30 års erfarenhet som banbrytande inom Fintech-området. Med en stark teknologistack, begåvade individer över hela företaget, ett brett utbud av tillgång till globala marknader och produkter, och en djup förståelse för kunder, tvivlar jag inte på att vi kan leverera en förstklassig digital förmögenhetsförvaltningstjänst och erfarenhet för investerarna. Jag tror starkt på att allt som är värt att göra i livet inte kommer att bli lätt, så jag anammar denna utmaning direkt. Vi ser fram emot att ge omedelbart värde till teamet och hjälpa våra kunder att uppnå sina förmögenhetsmål.”[ad_2]

Source link