Saxo Markets Australia sänker kostnaderna för investeringar i amerikanska och ASX -aktier


Saxo Markets, specialist på onlinehandel och investeringar som ansluter människor till investeringsmöjligheter på globala kapitalmarknader, tillkännager en rad prissänkningar som är utformade för att ge australiensiska investerare lägre kostnader vid handel med ASX och amerikanska aktier.

Från och med idag kommer Saxo att sänka sin lägsta provision till 5 AUD, från 6,99 AUD för ASX -aktier och ETF: er och till minst 4 USD, från 9,90 USD för amerikanska aktier och ETF: er.

Trots att nya aktörer erbjuder noll provision på marknaden kommer Saxo fortfarande att vara en av de bäst prissatta mäklarna för ASX och amerikanska aktier när man tar hänsyn till alla handelskostnader. Saxos provision- och avgiftsstruktur är transparent, utan plattformsavgifter och inga avgiftsavgifter.

Som en del av prissänkningen erbjuder Saxo konton i utländsk valuta så att investerare kan spara på valutakonverteringsavgifter vid handel med internationella marknader. Genom att använda valutakontot kan investerare undvika att betala en FX -konverteringsavgift för varje handel. Omvandlingsavgifterna gäller endast när de sätter in eller tar ut pengar från valutakontot.

Adam Smith, VD för Saxo Capital Markets Australia sa:

”Marknaden för detaljhandelsinvesteringar blomstrar lokalt – Saxo Markets Australias kundbas ökade med 56% 2020 och vår nya kundbas ökade med 114%.

Vi har också sett en spik i investerare som vill handla internationella aktier, med tanke på att marknader som USA har den bredd och likviditet som krävs för att underlätta framgångsrik handel från antingen den långa eller kortsidan.

Med denna tillväxt kommer ett behov av ökad transparens eftersom prissättningsstrukturer och komplexitet ofta nämns som utmaningar för investerare som vill navigera på marknaderna och göra affärer. En mer transparent och konkurrenskraftig prisstruktur tar bort hinder för våra kunder, eftersom de kan fatta alltmer informerade och optimala investeringsbeslut. ”

Handlare kan hitta mer information här.Source link