Saxo Bank stärker BoD med utnämning av Henrik Andersen


Saxo Bank stärker sin styrelse med utnämningen av Vestas VD Henrik Andersen när banken ökar sitt fokus på ESG och ger fler människor möjlighet att påverka sina investeringar

Vid en extra bolagsstämma den 4 april 2022 valde Saxo Banks aktieägare Henrik Andersen till ny styrelseledamot.

Henrik Andersen är VD och koncernchef för Vestas Wind Systems A/S, en global ledare inom hållbara energilösningar. Han har tidigare varit koncernchef och VD för Hempel A/S och haft ledande befattningar i ISS A/S. Tidigare i karriären arbetade Andersen mer än ett decennium inom finansbranschen.

Vid utnämningen till Saxo Banks styrelse kommenterade Henrik Andersen:

“Saxo Bank har varit på en anmärkningsvärd resa under de senaste åren. Det är en sann entreprenöriell framgångssaga som har utvecklats till en internationell ledare inom handel och investeringar – fortfarande med enorm potential när fler människor börjar investera över hela världen. Jag är både ödmjuk och glad över att ha blivit invald i styrelsen och bli en aktiv del av bankens tillväxtresa under de kommande åren.”

Kim Fournais, VD och grundare av Saxo Bank, sa:

“Vi är mycket glada över att välkomna Henrik Andersen till Saxo Banks styrelse. Henrik är en erfaren internationell ledare, med omfattande ledarskap och affärsmannaskap, som förstår vikten av människor och kultur som grunden för alla framgångsrika företag, och jag är personligen mycket hedrad över att han kommer att använda en del av sin begränsade tid med Saxo Bank.

Förra året välkomnade Saxo Bank ett rekordstort antal nya kunder, och de letar alltmer efter att deras investeringar ska påverka världen. Henrik Andersens expertis inom området ESG och hållbarhet är oöverträffad, och vi är verkligen stolta över att han nu är medlem i Saxo Banks styrelse.”

Source link