Saxo Bank lanserar SaxoWealthCare förmögenhetsförvaltningstjänst i Singapore


Köpenhamnsbaserade Saxo Banks Singapore-arm Saxo Markets har meddelat lanseringen av SaxoWealthCare, en förmögenhetsförvaltare som hjälper människor att nå sina livsmål genom att minska tidsstress, kunskapsgap och öka anpassningsförmåga och flexibilitet över tid.

Adam Reynolds, APAC CEO, Saxo Markets sa:

“SaxoWealthCare är designad för att återuppfinna den digitala förmögenhetsförvaltningsupplevelsen för alla, och vi är mycket glada över att lansera detta i Singapore. Kanske den viktigaste innovationen inom privatekonomibranschen under de senaste 30 åren, sedan lanseringen av ETF:er, vilket gör den till en 5:e generationens digitala förmögenhetsförvaltare som bygger på modern portföljteori för att leverera en investeringsplan som är unik och personlig för varje individ .”

SaxoWealthCare är det senaste tillskottet till Saxos breda utbud av produkter och erbjudanden. SaxoWealthCare låter investerare bestämma vad deras livsmål är, och deras portföljer är byggda för att uppnå dessa livsmål, baserat på deras investeringsperspektiv, riskaptit och den inverkan de vill göra genom sina investeringar. En SaxoWealthCare-plan låter investerare arbeta mot flera livsmål samtidigt.

Saxo har lanserat en lyckodragning där en lycklig investerare får vinna 50 0000 SGD investerat i en SaxoWealthCare-portfölj för att hjälpa dem komma närmare att uppnå sina livsmål, oavsett vad de kan vara. Investerare kan också vinna månatliga priser på 8 888 SGD och veckopriser på 888 SGD, som kommer att krediteras deras Saxo-konto om de vinner.

För närvarande kommer förmögenhetsförvaltningstjänster vanligtvis från fem källor: banker, försäkringsbolag, oberoende finansiella rådgivare, externa kapitalförvaltare och roborådgivare. De vanligaste smärtpunkterna för investerare när det gäller vad de erbjuds av dessa leverantörer relaterar i allmänhet till frågor om intressekonflikter, höga avgifter och i slutändan det faktum att produkter och tjänster som investerare får inte är byggda med investerarnas intressen. sinne.

“Genom den smarta investeringsmotorn som driver detta kan SaxoWealthCare förstå vad investerarnas mål är, ta bort stressen med att hantera sina pengar och låta dem leva sina liv. Baserat på investerarnas mål och preferenser kommer Saxo att ta hand om resten åt dem, från planering till genomförande – det är etos bakom SaxoWealthCare. Vi tror att detta erbjudande av personlig förmögenhetsförvaltning som levereras digitalt till en bråkdel av kostnaden för traditionella förmögenhetsförvaltningserbjudanden kommer att få resonans hos smarta singaporeanska investerare när de ser till att tryggt finansiera sina mål med skräddarsydda portföljer genom en kvalitetspartner, säger Reynolds.

Från forskning sa Saxo att många investerare letar efter skräddarsydda investeringar, i form av professionellt förvaltade portföljer som är byggda för att hjälpa dem att maximera chanserna att uppnå flera livsmål. Dessa investerare är för närvarande underbetjänade i Singapore eftersom befintliga robo-rådgivare erbjuder i stort sett enkla digitala lösningar med en relativt låg grad av anpassning, samtidigt som de kan vara prissatta från privata banktjänster och professionella förmögenhetsförvaltningstjänster.

“SaxoWealthCare är här för att fylla det gapet – med sin galax av utgångspunkter och aktiva strategier för investeringar, bygger den en aktiv, kvalitetsportfölj till ett rimligt pris baserat på dina egna mål och dina livsambitioner. Allt är aktivt – från tilldelning och förvaltning till övervakning och skydd, investerare får en levande portfölj som är i linje med deras mål. Aktiv portföljförvaltning är inte vanligt bland spelare här ute. Robos erbjuder för tillfället inte aktiv, daglig övervakning och förvaltning av kunders portföljer fokuserade på deras mål, säger Manish Prasad, APAC Head of Asset Management, Saxo Markets.

“Med SaxoWealthCare skapar investerare en unik portfölj – dessa unika portföljer övervakas, granskas dagligen, ombalanseras dagligen vid behov på en per investerarnivå och åtminstone månadsvis eller kvartalsvis, baserat på handelssignaler som kommer från de externa portföljförvaltarna,” tillade Prasad .

Hur det fungerar

Med hjälp av en intuitiv och engagerande process kommer SaxoWealthCare att bestämma en individs investeringspreferenser och mål. Byggd på smart teknologi och i partnerskap med ledande kapitalförvaltare, skräddarsyr SaxoWealthCare en lämplig portfölj för den individen och investerar sina pengar i en anpassad mix av aktier och obligationer för att hålla sin portfölj på rätt spår mot sina mål och tidsskala. Underliggande portföljer byggs huvudsakligen med en kombination av aktie- och obligations-ETF:er, och de finns i tre handelsstilar:

Global tillväxt – Idealisk för tillväxtinvesteringar med internationellt fokus. Global Growth-equity-stilen drar nytta av analys av marknadens megatrender och teman, samtidigt som den säkerställer att du drar fördel av möjligheter på globala marknader.

Asiatisk tillväxt – Idealisk för investeringar med tydligt fokus på asiatiska aktier. Asian Growth equity-stilen ger ett enkelt sätt att investera i växande företag runt om i världen, med en högre andel än vanligt från asiatiska marknader.

Hållbar tillväxt – Perfekt för tillväxt, samtidigt som du kan påverka med dina investeringar. Aktiestilen Sustainable Growth håller dina investeringar fokuserade på framtiden genom att endast investera i företag med de högsta hållbarhetsbetygen.

Investerare kan börja sin förmögenhetsförvaltningsresa med en minimifinansiering på 3 000 SGD. Saxo sköter underhållet och balanseringen, så allt investerare behöver göra är att se sin portfölj utvecklas.

Som en del av lanseringskampanjen är en erbjudandepris på 0,45 % förvaltningsavgift oavsett investeringsbelopp tillgänglig under de första tre månaderna efter lanseringen. Efter att early bird-perioden slutar kommer denna avgift därefter endast att vara tillgänglig för insättningar över 1 miljon SGD. Förvaltningsavgifterna varierar från 0,45 % till endast 0,75 % beroende på den investerade summan.

Source link