Santander Bank introducerar ny digital lösning Santander eLockBox


Santander Bank, NA tillkännagav idag lanseringen av Santander eLockBox, en elektronisk låsbox som arbetar för att konsolidera inkommande digitala betalningar och förenkla elektronisk hantering av fordringar för företag. Det förbättrade produktutbudet gör det möjligt för kunder att automatisera sin intäktscykel, vilket sparar tid, minskar kostnaderna och optimerar fler resurser för att stödja deras organisationers kärnbehov.

“Lanseringen av vår omfattande Santander eLockBox-tjänst är en fantastisk lösning för kunder som är redo att förenkla sina elektroniska betalningsprocesser”, säger Ken Deveaux, chef för Santander Transaction Banking. “Santander eLockbox är ett utmärkt exempel på vår pågående investering i teknologi för att ytterligare digitalisera våra banklösningar och skapa en mer bekväm, tillgänglig och förenklad upplevelse för våra kunder.”

Lösningen fungerar genom att ge kunderna möjlighet att få betalt elektroniskt istället för med papperscheck. Santander eLockbox kombinerar betalningar från ett företags onlinebank eller annan elektronisk betalningstjänst till en elektronisk betalningsdatafil för att underlätta bokföring och avstämning, tillsammans med en enda, strömlinjeformad ACH (Automated Clearing House) daglig insättning för alla insamlade betalningar.

Med Santander eLockBox kan företag få tillgång till pengar snabbare än med en traditionell lockbox-tjänst. Processen eliminerar manuell datainmatning, vilket minskar riskerna och de totala driftskostnaderna. Santander eLockBox aggregerar också betalningsöverföringar från nätverksanslutningar till leverantörer av konsumentfakturor och finansinstitut.

Som en helt digitaliserad process tar Santander eLockBox papper ur processen helt och hållet och kompletterar Santanders miljö-, sociala och styrningsmål (ESG) som inkluderar att uppnå koldioxidneutralitet i sin verksamhet.

Lanseringen av Santander eLockBox kommer efter ett växande behov av en mer digitaliserad, kontaktlös betalningsprocess som bara har blivit mer uppenbar på grund av covid-19-pandemin.





Source link