Samtrade FX-administratörer varnar för bedragare som utger sig för att vara företaget

[ad_1]

De interimistiska rättsliga cheferna för offshore Retail FX-mäklaren Samtrade FX har utfärdat ett uttalande om att det finns parter som utger sig för att vara anställda hos Samtrade, eller falskeligen påstår sig vara representanter för Samtrade, som når investerare i frågor som rör företaget.

Efter frysningen av dess verksamhet och kunders tillbakadragande i början av 2022, mitt i arresteringen av flera medlemmar av dess högsta ledning, ansökte Samtrade FX om att placeras i “rättslig ledning” – Singapores motsvarighet till administration. De interimistiska rättsliga cheferna för Samtrade FX är tidigare PwC-partner Goh Thien Phong och hans GTP Advisory PAC, som specialiserar sig på företagsrekonstruktion och insolvens, och Chan Kheng Tek från PwC Singapore.

Administratörerna uppgav att dessa bedragare har erbjudit sig att hjälpa tidigare Samtrade-kunder med bland annat uttagsförfrågningar, lösenordsåterställning och andra kontosäkerhetsrelaterade frågor. De föreslog att personer som kontaktas inte ska svara på sådana e-postmeddelanden eller på annat sätt kommunicera med dessa parter, och inte ge dessa parter någon personlig eller ekonomisk information. Undvik också att klicka på länkar som ingår i sådana e-postmeddelanden, eller bilagorna, eftersom det kan leda till att skadlig programvara eller ett virus laddas in på mottagarens dator.

Rovet på Samtrade FX-klienter kommer när dessa kunder väntar på besked om när (om någonsin) de kommer att kunna få tillbaka pengarna de hade investerat i företaget. Åtgärden som vidtogs mot Samtrade av Singapores finansiella tillsynsmyndighet i samarbete med Singapores polis uppgavs officiellt komma eftersom Samtrade FX verkade utanför Singapore, utan att ha en licens för finansiella tjänster i landet. Men myndigheterna noterade också att det finns anledning att misstänka att oregelbunden handelsverksamhet har utförts på plattformen.

[ad_2]

Source link