Robinhood sparkar 9 % av arbetsstyrkan när aktierna faller under 10 dollar


Onlinehandelsföretaget Robinhood (NASDAQ:HOOD), som skakade om detaljhandelsmäklarverksamheten i USA under de senaste åren med sin provisionsfria modell och vädjan till en yngre generation av handlare, skakas om.

Robinhoods medgrundare och vd Vlad Tenev utfärdade ett meddelande idag (se hela texten nedan), som indikerade att företaget skulle säga upp 9% av sin personalstyrka, eller cirka 350 anställda.

Förändringarna på Robinhood kommer i hälarna på svaga senaste resultat, samt en stadig och fortsatt nedgång i Robinhood-aktier. Efter att ha blivit börsnoterad förra sommaren för $38 per aktie och en kort uppgång till över $70, Robinhood har sett sin aktiekurs sjunka till under $10 för första gången idag. På eftermarknadshandeln föll Robinhood-aktierna ytterligare, till cirka 9,35 dollar.

Robinhoods nuvarande aktiekurs innebär en värdering för företaget på 8,7 miljarder dollar, en minskning från börsnoteringen för mindre än ett år sedan på 32 miljarder dollar.

Robinhood aktiekurs, börsintroduktion till närvarande. Källa: Google Finance.

Anteckningen som utfärdades idag av Robinhoods vd Vlad Tenev lyder som följer:


26 april 2022

Ett meddelande från vår VD och medgrundare Vlad Tenev

Robinhoods vd Vlad Tenev delade nedan till Robinhood-anställda efter ett företagsomfattande möte för att diskutera förändringarna.

Idag gjorde vi det svåra beskedet att vi släpper cirka 9 % av våra heltidsanställda. Även om det här beslutet var nödvändigt, var det inte ett som vi tog lätt på, och jag skulle vilja dela vår motivering.

Som ni vet gick vi igenom en period av hypertillväxt under hela 2020 och H1 2021 som accelererades av flera faktorer, inklusive pandemilåsningar, låga räntor och finanspolitisk stimulans. Vi ökade nettofinansierade konton från 5 miljoner till 22 miljoner och intäkterna från ~278 miljoner dollar 2019 till över 1,8 miljarder dollar 2021. För att möta kundernas och marknadens krav ökade vi vårt antal anställda nästan sex gånger från 700 till nästan 3 800 under den tidsperioden.

Denna snabba personaltillväxt har lett till vissa dubbla roller och jobbfunktioner, och fler lager och komplexitet än vad som är optimalt. Efter noggrant övervägande av alla dessa faktorer, fastställde vi att att göra dessa minskningar för Robinhoods personal är det rätta beslutet för att förbättra effektiviteten, öka vår hastighet och säkerställa att vi är lyhörda för våra kunders förändrade behov.

Även om beslutet att vidta denna åtgärd inte var lätt, är det ett medvetet steg för att säkerställa att vi kan fortsätta att leverera på våra strategiska mål och främja vårt uppdrag att demokratisera finans. Vi kommer att fortsätta att accelerera vårt produktmomentum fram till 2022 och kommer att introducera nya nyckelprodukter inom mäklare, krypto och utgifter/sparande. Vi kommer att behålla och fortsätta att anställa exceptionella talanger i nyckelroller och erbjuda ytterligare lärande och karriärtillväxtmöjligheter för våra anställda. Och naturligtvis kommer våra internationella expansionsansträngningar att fortsätta att accelerera härifrån.

Vår finansiella ställning är fortsatt stark med över $6 miljarder i kontanter på vår balansräkning. För att behålla det på det sättet förutser vi och är lyhörda för förändringar i hur våra kunder investerar – särskilt under denna tid av global konflikt, ekonomisk osäkerhet och hög inflation. Vi granskar också våra mål för personaltillväxt och ser till att vi fortsätter att prioritera interna möjligheter för automatisering och operativ effektivitet som servar våra kunder. Genom att göra det kan vi vara mer motståndskraftiga i svåra tider och starkare under det goda.

Till våra avgående kollegor, tack för allt ni har gjort till stöd för Robinhood och vårt uppdrag, och vi önskar er lycka till i framtiden. Vi kommer att börja nå ut till var och en av er individuellt för att diskutera nästa steg, inklusive det betydande stöd vi kommer att ge kring separationspaket, sjukvård och hjälp att söka jobb. Till resten av teamet, tack på förhand för ert pågående engagemang för Robinhoods uppdrag och det hårda arbete som kommer att krävas för att uppnå det.

Under de sju åren sedan Robinhood lanserades har vi redan stört den massiva detaljhandelsmäklarbranschen i USA. Vi gjorde detta med ett smalt team och radikalt kundfokus. Jag förblir orubblig i mitt engagemang för dig, våra kunder och vårt uppdrag, och jag kommer inte att vila förrän alla i världen har tillgång till enkla, billiga finansiella tjänster.

Vänliga hälsningar,

Vlad
Source link