Robinhood lanserar aktielån till privatkunder


Den amerikanska onlinemäklaren Robinhood (NASDAQ:HOOD), aldrig rädd för att förnya sig, har meddelat att det kommer att ge sina privatkunder en möjlighet att tjäna extra inkomster på de aktier de redan äger, via aktielån.

Steve Quirk, Chief Brokerage Officer på Robinhood sa:

“Vår version av aktielån ger kunderna möjlighet att använda sina investeringar samtidigt som de håller det enkelt. Robinhood gör jobbet med att hitta låntagare och hantera transaktioner samtidigt som kunder kan lägga till en potentiell källa till passiv återkommande inkomst till sin portfölj.”

“Vi är glada över att bryta ner ytterligare en barriär och demokratisera en produkt som historiskt har bevarats för de rika med höga inträdesbarriärer.”

Till skillnad från andra företag kräver Robinhood inte att kunder har hundratusentals dollar på sitt konto för att delta. De gör fullt betald värdepappersutlåning, och möjligheten till passiv återkommande inkomst som följer med det, tillgänglig för kunder som traditionellt sett inte har haft tillgång till det.

Genom att aktivera Aktieutlåning ger en kund Robinhood tillåtelse att låna ut alla fullt betalda aktier i sin portfölj. Robinhood gör jobbet med att hitta intresserade låntagare och kunderna får betalt när det blir match. När aktier väl har lånats ut kan kunder enkelt spåra intäkter, se sina positioner och aktivera eller inaktivera aktielån när som helst, allt via vår intuitiva instrumentpanel i appen.

Kunder kan fortfarande sälja aktier på lån när de vill och realisera vinster eller förluster som de normalt skulle göra. Dessutom stöds deltagande aktier av kontant säkerhet hos en tredje parts bank för extra skydd.

Fullbetald värdepappersutlåning är en efterfrågedriven verksamhet, vilket innebär att värdepapper med begränsat utbud har större potential att lånas ut och potential att ge större avkastning än värdepapper där tillgången är mer likvid.

Bråkandelar, såväl som aktier som innehas på ett konto med marginalsaldo, är inte berättigade att lånas ut genom programmet.

Varför skulle någon vilja låna en aktie?

Finansiella institutioner och andra marknadsaktörer kommer ofta att låna aktier av många skäl, inklusive för att täcka underskott, misslyckade leveranser, säkerheter eller för att täcka blankning. Detta är anledningen till att aktier med låg marknadstillgänglighet och hög efterfrågan är mer benägna att lånas.

Aktieutlåning rullas för närvarande ut till kunder och företaget förväntar sig att den ska vara tillgänglig för alla kunder i slutet av maj.
Source link