Robinhood lägger till Ribbit Capitals grundare Meyer “Micky” Malka till sin styrelse


Onlinemäklarfirman Robinhood (NASDAQ:HOOD) har meddelat att Meyer “Micky” Malka ansluter sig till dess styrelse från och med den 23 mars.

Micky Malka, en tidig investerare i Robinhood via sitt fintech-fokuserade VC-företag Ribbit Capital, har mer än 25 års erfarenhet av att bygga och investera i företag inom teknik och finansiella tjänster över hela USA, Europa och Latinamerika. Innan Micky grundade Ribbit Capital 2012 var Micky en av grundarna och verkställande direktören i olika internetrelaterade finansiella tjänster, inklusive en mobilbetalningsverksamhet i USA, en detaljhandelsbank som betjänade den underbankade befolkningen som blev en av de största privata mikrofinansieringsinstituten i Brasilien, och den första heltäckande internetbaserade portalen och återförsäljaren för finansiella tjänster i Latinamerika. Han har tidigare suttit i styrelsen för MercadoLibre, Inc. och sitter för närvarande i styrelsen för Ribbit LEAP, Ltd.

“Som en tidig investerare i Robinhood har Micky varit en partner och rådgivare till Baiju och jag under hela Robinhoods resa hittills”, säger Vlad Tenev, VD och medgrundare av Robinhood. “Mickys djupa förståelse för fintech, internationell erfarenhet och street smarts gör honom till en ovärderlig tillgång för vår styrelse.”

“Robinhood har betjänat miljontals kunder som lämnats efter av ett mystiskt gammalt finansiellt system,” sa Micky Malka. “Som styrelsemedlem är jag glad över att fortsätta stödja Robinhood eftersom det fördjupar sin relation med kunder och utökar sitt uppdrag utanför USA.”

Andra ledamöter i Robinhood Markets styrelse är VD och medgrundare Vlad Tenev och Chief Creative Officer och medgrundare Baiju Bhatt, tillsammans med följande oberoende styrelseledamöter: Lead Independent Director och Senior Advisor på PDT Partners Jon Rubinstein, Managing General Partner vid NEA Scott Sandell, pensionerad partner vid PwC Paula Loop, Senior Fellow vid Belfer Center for Science and International Affairs vid Harvard University och Senior Counselor vid Brunswick Group Robert Zoellick, SVP för Global Marketing & Communications vid Peloton Dara Treseder, och professor i Technology and Operations Management vid Harvard Business School Frances Frei.Source link