Robinhood lägger till Pelotons marknadsföringsgurun Dara Treseder till sin styrelse


Onlinemäklare uppstart Robinhood (NASDAQ: HOOD) har meddelat att Dara Treseder har utsetts till den nyaste ledamoten i Robinhood Markets styrelse. Dara kommer att ingå i styrelsen från och med 1 november 2021.

“Väldigt få människor har Daras djupa förståelse för vad som krävs för att bygga ett varumärke som både glädjer sina kunder och säger sina värderingar”, säger Vlad Tenev, VD och grundare av Robinhood. “Jag är hedrad över att ha henne gå med i vår styrelse och ser fram emot de ovärderliga insikter hon kommer att ge Robinhood när vi arbetar för att berätta vår historia och främja vårt uppdrag att demokratisera finanser för alla.”

“Robinhood har jämnat ut spelplanen, så att en yngre, mer mångsidig generation investerare kan delta på finansmarknaderna för första gången”, säger Dara, Robinhoods nya styrelseledamot. “Jag är glad över att gå med i Robinhoods styrelse då företaget fortsätter att utveckla sin unika varumärkesidentitet som den mest transformerande kraften inom finans.”

Dara Treseder är Senior Vice President och Head of Global Marketing & Communications på Peloton – den ledande interaktiva fitnessplattformen. På Peloton sätter Dara strategin och målen för marknadsföring för att bygga Pelotons varumärke, marknadsföra produktportföljen och driva företagets tillväxt och internationella expansion. Hon har erkänts av Forbes som en av de tre bästa “mest inflytelserika CMOs i världen”, av Adweek som ett “Brand Genius”, av Business Insider som en av de 25 bästa “mest innovativa CMOs i världen”, av AdAge som en av “Women to Watch” och av Inc. Magazine som en av “30 inspirerande kvinnor att titta på inom teknik.” En förkämpe för folkhälsa, kvinnofrågor och mångfaldsinitiativ, Dara är vice ordförande i styrelsen för Folkhälsoinstitutet (PHI). Dara har ett AB från Harvard University och en MBA från Stanford University.

Andra ledamöter i Robinhood Markets styrelse inkluderar VD och medgrundare Vlad Tenev, Chief Creative Officer och medgrundare Baiju Bhatt, ledande oberoende styrelseledamot Jon Rubinstein, Senior Advisor på PDT Partners, och oberoende styrelseledamöter Jan Hammer, Partner på Index Ventures , Scott Sandell, Managing General Partner på NEA, Paula Loop, pensionerad partner på PwC och Robert Zoellick, Senior Fellow vid Belfer Center for Science and International Affairs vid Harvard University och Senior Counselor på Brunswick Group.Source link