Robinhood expanderar till Storbritannien och Europa via Ziglu-förvärvet


USA-baserade neomäklaren Robinhood, som hade ett tidigare misslyckat försök till internationell expansion före sin börsintroduktion förra året, har satt upp aggressiva mål för att börja öppna sin kryptoplattform för kunder internationellt.

Och så, företaget sa att det är glada att meddela att Robinhood undertecknade ett avtal om att förvärva Ziglu, en London-baserad elektronisk penninginstitution och kryptotillgångsföretag, med förbehåll för regulatoriska godkännanden och andra sedvanliga stängningsvillkor.

Inga ekonomiska villkor för transaktionen släpptes.

Med Ziglu kan kunder i Storbritannien köpa och sälja elva kryptovalutor, tjäna avkastning via sina “Boost”-produkter, betala med ett betalkort och flytta och spendera pengar, även utomlands, utan avgifter. Precis som Robinhood tror Ziglu att den nya eran av digitala pengar ger en mängd möjligheter, och Ziglu finns till för att göra dessa möjligheter tillgängliga för alla. Robinhood sa att Ziglu-teamet och tekniken kommer att hjälpa dem att påskynda internationell expansion, både i Storbritannien och i hela Europa.

Mark Hipperson, grundare och VD för Ziglu sa:

“Ziglu och Robinhood delar en gemensam uppsättning mål och arbetar för att minska inträdesbarriärerna för en ny generation investerare, och vi är glada över att fullfölja det uppdraget tillsammans. Som en del av Robinhood kommer vi att förstärka Robinhoods expansion över Europa och ge bättre tillgång till krypto och dess fördelar för miljontals fler kunder.”

Vlad Tenev, VD och medgrundare av Robinhood Markets tillade:

“Ziglus imponerande team av djupt erfarna finansiella tjänster och kryptoexperter kommer att hjälpa oss att accelerera våra globala expansionsansträngningar. Tillsammans med Ziglu-teamet kommer vi att arbeta för att dra nytta av det bästa från båda företagen, utforska nya sätt att förnya och bryta ned barriärer för kunder i Storbritannien och Europa.”

På kort sikt kommer ingenting att förändras för nuvarande Ziglu-kunder. På längre sikt sa Robinhood att det kommer att integrera Ziglu mer fullständigt i företaget, föra varumärket Robinhood utomlands och arbeta för att expandera verksamheten utanför Storbritannien och in i Europa.

Source link