Retail FX-mäklaraktier som drabbats hårt av marknadsoro: NAGA.com -15%, Swissquote -5%…


Aktier i ett antal börsnoterade Retail FX- och CFD-mäklarfirmor får stryk, eftersom finansmarknaderna har motverkats av Rysslands invasion av Ukraina.

Medan aktiemarknaderna globalt slår hårt idag – DAX är ned 5 %, FTSE -3 %, CAC -5 %, och amerikanska aktieterminer pekar på en nedgång på 2–3 % i S&P 500 och NASDAQ-indexen – ett antal Detaljhandelsvalutaföretag har reagerat särskilt hårt, även efter den senaste tidens kraftiga nedgångar i sina värderingar.

Hårdast drabbad i gruppen har NAGA Group AG (ETR:N4G), operatör av det CySEC-licensierade varumärket NAGA.com, som ser sin aktiekurs falla med 15 % ner till 4,25 €, mindre än hälften av dess 52-veckors högsta nivå. i november 2021 och nära sin lägsta nivå på 52 veckor sedan april förra året. Det har kommit trots att NAGA nyligen rapporterade starka intäkter för att börja 2022 i januari på 8 miljoner euro.

Även aktierna i Swissquote (SWX:SQN) får stryk är en nedgång i dag med 5% till 147,60 CHF. Swissquote-aktien har nu fallit med mer än 30% på mindre än åtta veckor, sedan den nådde en 52-veckors och all-time high på 212,50 CHF i början av januari.

Andra onlinemäklare, och i synnerhet de ledande brittiska företagen, ser en mycket mildare nedgång med IG Group (LON:IGG) ned 1,6 %, Plus500 (LON:PLUS) ned 3,7 % och CMC Markets (LON:CMCX) faktiskt stiger något +0,2% idag.

Vi finner (över?) reaktionen i FX-mäklaraktier något överraskande, och ytterligare ett tecken på att investerare inte helt “förstår” affärsmodellen hos Retail FX-företag. Vår förväntning är att februari kommer att bli en mycket bra månad för Retail FX- och CFD-mäklare, både vad gäller handelsvolymer och intäkter/vinster.

Retail FX-mäklare gör det bra när de har fler handelsvolymer. Och handelsvolymerna ökar, till och med toppar, när det finns marknadsvolatilitet i någon riktning.

Ett annat bra exempel är mars 2020. När aktiemarknaderna hade sin värsta månad på flera år när covid-19-pandemin utvecklades och världen började “stängas ner”, rapporterade ett stort antal Retail FX-mäklare några av sina bästa handelsvolymer någonsin, intäkter och vinster.

NAGA Groups aktiekurs, senaste 6 månaderna. Källa: Google Finance.Source link