Råoljetankar på spekulation om leverans från USA och Japan. Kommer WTI att fortsätta att bryta stödet?


Råolja, Japan, PBOC, US Dollar, Fed, Euro, Kospi – Talking Points

  • WTI-råolja nådde en ny bottennotering efter rapporter om att reserver kan utnyttjas
  • APAC equity-indexvar blandade medan råvaruvalutor fick stöd
  • Den amerikanska dollarn har vunnit på snabbare avsmalnande samtal, kommer det att påverka råoljepriserna?

Råolja gick aggressivt söderut på fredagen och WTI har handlats under 75 USD per fat i handeln i Asien idag.

Japanska medier rapporterar att det finns ett möjligt gemensamt uttalande mellan Japan och USA under förberedelse för ett tillkännagivande inom de kommande dagarna om frigörandet av strategiska petroleumreserver. Kina tros också överväga ett sådant drag.

Kinas PBOC lämnade den 1- och 5-åriga primräntan oförändrad på 3,85 % respektive 4,65 %. Det hade kommit kommentarer kring en eventuell lättnad.

Valutorna öppnade veckan med AUD och NZD överpresterande, medan EUR, GBP, CHF och JPY försvagades.Euron har blivit sårbar på grund av att Covid-restriktioner stiger igen.

På fredagen rörde sig USD-indexet (DXY) upp mot den senaste höga nivån och har hållit de nivåerna idag. Den “stora dollarn” fick hjälp av Fed-talarna Bullard, Clarida och Waller som uttryckte hökiska åsikter om nedtrappningstakten.

APAC-aktier blandades under den asiatiska sessionen med Koreas Kospi-index som det bästa i gänget, och steg över 1,5 % i ett skede efter solid handelsdata.

Marknaden väntar på ett beslut från USA:s president Joe Biden om vem som blir nästa ledare för Federal Reserve Bank. Tävlingen är mellan den sittande, Jerome Powell och guvernör Lael Brainard.

Vita huset har tidigare indikerat att ett beslut kommer att fattas före Thanksgiving-helgen på torsdag. Presidenten ska hålla ett tal på tisdag om ekonomin och inflationen. Spekulationerna är utbredda om att ett tillkännagivande kommer att göras då.

Senare i dag kommer det en del hemförsäljningsdata från USA och ett antal ECB-högtalare kommer att träffas.

Råolja teknisk analys

WTI-oljan bröt under 55-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA), en tidigare låg och en Fibonacci-stödnivå på en rörelse lägre förra veckan.

På fredagen och igen på måndagen studsade den av ett tidigare låg på 74,96 som kunde fortsätta att ge stöd. Längre ner kan det finnas stöd vid pivotpunkterna på 73,14 och en tidigare låg på 69,39. Det senare sammanfaller för närvarande med 200-dagars SMA.

På ovansidan kan 10- och 34-dagars SMA:erna erbjuda motstånd före de tidigare topparna på 81,81, 84,88 och 85,41.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link