Råoljetankar före OPEC+ och mot Upbeat Tone Post FOMC. Kan WTI få ett grepp?

[ad_1]

Råolja, OEPC+, Fed, FOMC, Bank of England – Talking Points

  • Rå oil priser sjönk när WTI-kontraktet handlades under 80 USD per fat
  • Post-FOMC-miljön är positiv efter att alla amerikanska huvudindex nått toppar
  • Alla blickar på BoE och OPEC+ möten. Har råolja nått toppen för nu?

Råoljan sjönk på en större än förväntad ökning i lager, avslöjade data släppt i USA. Siffror från Energy Information Administration / Department of Energy petroleumstatusrapport visade en ökning med 3,29 miljoner fat förra veckan mot prognoser på 2,3 miljoner.

Dessutom rapporteras samtal mellan USA och Iran att fortsätta senare denna månad. Detta skulle potentiellt öppna vägen för att mer oljeproduktion från Iran kan exporteras.

WTI Crude har handlats under 80 USD per fat medan Brent Crude har handlats så lågt som 81,07 USD per fat hittills idag.

Kanske väsentligt, OPEC+ kommer att mötas senare idag för att ratificera en ökning med 400 000 fat per dag, vilket fortfarande är under marknadens aptit. USA:s president, Joe Biden, har försökt utöva press på OPEC+ för att leverera mer olja.

Men branschexperter ifrågasätter OPEC+s förmåga att göra materialökningar just nu. OPEC+ har själva sagt att de inte förväntar sig meningsfulla ökningar av produktionen förrän långt in på 2022.

Omvänt till oljepriserna,Storbritanniens naturgaspriser steg betydligt högre på motstridiga rapporter om den faktiska leveransen av rysk gas till Europa.

Oljeprisernas fall gick emot gränsen för post-FOMC-miljön eftersom de flesta risktillgångar var eftertraktade. Alla de stora aktieindexen i USA nådde rekordhöjder och råvaruvalutorna steg i takt med att den amerikanska avkastningskurvan brantades.

Marknadsprissatt amerikansk inflation, spårad genom break-evens, piskade i den korta änden men slutade nära där de började. Längre ändar tickade upp lite.

Frikopplingen av räntehöjningar till andra stimulansåtgärder inom penningpolitiken har framgångsrikt uppnåtts av RBA och Fed.

Bank of England har å andra sidan en annan situation, eftersom marknaderna har prissatt en räntehöjning på 15 punkter vid dagens möte. GBP/USD studsade efter FOMC men har sjunkit lägre i den asiatiska sessionen.

APAC-aktierna var mestadels positiva efter USA-försprånget.

Framöver kommer alla ögon att riktas mot Bank of Englands räntebeslut. Senare i USA kommer det att finnas jobb och handelsdata.

Råolja teknisk analys

West Texas Intermediate (WTI) råolja har brutit ut ur en stigande kanal när den gick under ett tidigare lägsta på 80,78. Denna nivå kan erbjuda motstånd som en pivotpunkt. En annan tidigare låg på 79,42 bröts inte och kan ge stöd.

Under det finns en rad tidigare låga och pivotpunkter som är potentiella stödnivåer på 74,96, 73,14 och 69,39. På ovansidan kan de tidigare topparna på 84,88 och 85,41 erbjuda motstånd.

Denna nedgång såg att priset rörde sig under det 10-dagars enkla glidande medelvärdet, vilket möjligen tyder på en paus i kortsiktigt hausseartat momentum. 34-dagars SMA ligger för närvarande på 79,22 och kan ge stöd men ett steg under där kan se en baisseartad fart utvecklas.

WTI RÅOLJEKARTA

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link