Råoljepriset stiger när USA håller reserver och ligger över amerikansk KPI. Vart härifrån?

[ad_1]

Råolja, US-dollar, Kina, PPI, US CPI – Talking Points

  • Rå oil priser stiga eftersom utbudet från den amerikanska regeringen ser osannolikt ut
  • APAC aktier och risktillgångar kom under press då inflationen är i fokus
  • Alla ögon på USA:s KPI och vad det betyder för USD. Kommer det att påverka oljepriserna?

Råolja hittade fastare fotfäste efter att Vita huset indikerade att det inte skulle utnyttja de strategiska petroleumreserverna (SPR). En prognos från USA:s regeringars egna energiinformationsbyrå (EIA), visar att den globala marknaden blir överutbud nästa år och att priserna sannolikt kommer att falla som ett resultat.

Räntorna på US-dollar och statsobligationer sjönk under den amerikanska sessionen, men båda har gjort små uppgångar i Asien. Guld är nära att nå en 5-månaders hög. Aussie- och kiwidollar var dagens sämre valutor då risken såldes ut.

APAC-aktier gick ned idag. De leddes av kinesiska aktier som tyngdes av inflationsdata och fastighetsutvecklaren Fantasia som återvände till styrelserna efter 6 veckor och handlades mer än 50 % lägre. Den misslyckades med skulder förra månaden.

Detta tyngde den bredare marknaden och spridningen till obligationsmarknaden. Kinesiska företag som lånar via högavkastande obligationer står nu inför finansieringskostnader nära 24 %. Kinesisk investment grade såldes också av då deras upplåningsräntor gick högre.

År på år till slutet av oktober var kinesiska KPI 1,5 % och PPI var 13,5 % mot förväntningarna på 1,4 % respektive 12,3 %. En 26-årig topp för PPI.

I går kväll kom amerikanska PPI in på förväntningarna på 0,6 % för oktober månad för att ge ett årstryck på 8,6 %. Med PPI som överträffar KPI är det svårt att se att KPI backar i någon brådska. Företag kan antingen minska sina vinstmarginaler, föra över kostnaderna på konsumenterna eller göra en kombination av dessa.

Framöver är prognoserna för amerikanska KPI 0,6 % för oktober och 5,9 % för årstalet, medan kärninflationsförväntningarna är 0,4 % respektive 4,3 %.

Råolja teknisk analys

Oljepriset har återupptagits under de senaste sessionerna eftersom det ser ut att testa den högsta 7-årsperioden på 85,41. Denna nivå och en annan topp på 84,88 kan ge motstånd.

Uppgången såg att priset korsade över 10 och 21-dagars enkla glidande medelvärden (SMA) Dessa SMA:er börjar också återuppta en positiv gradient. Detta kan tyda på att potentiellt hausseartat momentum på kort sikt kan utvecklas.

Nedanför marknaden kan de tidigare bottennivåerna på 78,25 och 74,96 ge stöd. Mellan dessa 2 nivåer är 38,2% retracement av flytten från 61,74 till 85,41 vid 76,37 vilket är potentiellt stöd. Fibonacci-retracementet är också i linje med 55-dagars SMA.

RÅOLJEKARTA

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link