Råoljepriset stabiliserar sig i Asien när US-dollarn håller i uppgångar. Kommer WTI att göra Fresh Lows?

[ad_1]

Råolja, US-dollar, Fed, statsobligationer, kurva, bakåtriktad – Talking Points

  • Rå oil priser verkar vara under press från en stark amerikansk dollar
  • Räntorna på statsobligationer har ökat på grund av starka amerikanska jobbdata
  • Alla ögon på KPI denna onsdag.Wsjuk en överraskning ovanpå se USD stiga och sjunka WTI?

WTI-råoljan gjorde en liten återhämtning i Asien idag efter att ha nått ett 6-månaders lägsta på 87,01 USD på fredagen när den amerikanska dollarn fick stöd över hela linjen.

Data från energiteknikföretaget Baker Hughes visade en liten droppe oljeriggar i drift i USA förra veckan. Den minskade med 7 riggar till 598 jämfört med 387 oljeriggar i drift för ett år sedan.

De asiatiska marknaderna har börjat veckan ganska dämpat då nedfallet från fredagens amerikanska lönestatistik för icke-jordbruk fortsätter att smältas. Data visade att 528 000 jobb lades till i juli mot prognoser på 250 000.

Statsobligationer sålde off aggressivt på rapporten, med 1-årslånet ger nu nära 3,30%, det mesta sedan 2001. Den amerikanska 2s 10s avkastningskurvan inverterades till -0,495% på fredagen.

Detta är det mest inverterade det har varit sedan tekniska vraket 2000. En inversion kan tyda på en ekonomisk avmattning framöver.

San Franciscos Fed-president Mary Daly upprepade centralbankens hökiska mantra under helgen och sa att Fed inte var i närheten av att vara klara i sin kamp mot inflationen.

Hon sa att en höjning på 50 punkter vid mötet i slutet av september var hennes grundfall, och de inkommande uppgifterna kommer att övervakas noga. Denna vecka kommer att se KPI och PPI i USA på onsdag.

Kinesiska och Hongkongs aktier drev lägre trots ett handelsöverskott på 101 miljarder US-dollar som var bättre än väntat. Det beror på att exporten kommer in starkare än väntat men importen släpar efter uppskattningar.

Detta belyser mjuka inhemska ekonomiska förhållanden i Kina kontra resten av världen, som öppnar upp i eran efter pandemin. En låsning i semesterortsområdet Hainan har sett att 80 000 turister inte kan åka hem. Fastighetssektorn fortsätter också att plåga den kinesiska ekonomin.

Den australiensiska dollarn är något högre för att börja veckan medan guldet är stadigt nära 1 772 USD på måndag.

Det är en mycket lätt datadag att börja veckan på. Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

UPPDATERING AV WTI RÅOLJEMARKNADSANALYS

WTI har fallit i pris samtidigt som backwardation har flyttat sig lägre. Backwardation uppstår när kontraktet närmast avveckling är dyrare än kontraktet som avvecklas efter det första.

Det visar marknadens vilja att betala mer för att få omedelbar leverans snarare än att behöva vänta. Med backwardation fallande tillbaka till nivåer som sågs före den ryska invasionen av Ukraina, kan det tillåta priserna att fortsätta lägre.

RÅOLJEKARTA

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link