Råoljepriset förankrat före USA:s KPI trots störningar. Kommer data att driva WTI?

[ad_1]

Råolja, US-dollar, US CPI, WTI, Brent, Kina, Hang Seng, Fed – Talking Points

  • Rå oil priser är stillastående, utan hänsyn till lagerdata och leveransproblem
  • Förväntningarna på USA:s KPI har sett marknaderna något lugnare idag
  • Om KPI skapar en storm, wsjuk a USA Dollar move påverkar WTI-priserna?

Råoljan är stabil genom den asiatiska sessionen före det avgörande amerikanska KPI senare idag.

Detta trots American Petroleum Institute (API) rapporterar att lagret av amerikansk råolja ökade med 2,2 miljoner fat förra veckan, en stor skillnad från den prognostiserade minskningen på 400 000.

Ökningen av lager kan ha kompenserats av nyheterna om att en rysk oljeledning till Centraleuropa hade stängts av förra veckan. WTI-terminskontraktet är nära USD 90 fat och Brent-kontraktet är över USD 96 fat.

APAC aktieindex är i rött idag, med Hongkongs Hang Seng Index (HSI) som leder vägen lägre, ned över 2 %. Detta följer på en blandad dag på Wall Street, med Dow och S&P 500 lite flyttade men Nasdaq minskade med 1,19% i kontantsessionen.

En högre räntemiljö skapar motvind för teknologiaktier och sektorn blev inte hjälpt av nyheterna om att Elon Musk sålde Tesla-aktier för 6,9 miljarder USD i slutet av förra veckan.

USA:s president Joe Biden tillkännagav en subvention på 52 miljarder USD för inhemsk chipstillverkning.

Han sa att Kina aktivt lobbat amerikanska företagsgrupper mot lagförslaget.

Den kinesiska fastighetssektorn förblir i rampljuset när Peking tillkännager en granskning av 3 biljoner dollars förtroendebranschen av National Audit Office.

Det rapporteras att en del av sonden kommer att fokusera på de 100 miljarder USD som president Xi Jinping tilldelade för att utveckla chiptillverkningskapacitet.

Tidigare idag kom kinesiska KPI på årsbasis fram till slutet av juli upp på 2,7 %, istället för 2,9 % och 2,5 % tidigare. PPI under samma period såg 4,2% appreciering, snarare än 4,9% prognos och 6,1% tidigare.

Guldet är stabilt, handlas runt 1 790 USD per uns och valutamarknaderna har varit väldigt tysta inför den mycket efterlängtade amerikanska KPI senare idag, och marknaden ser på en förväntad mjukare rubrik men en mjukare kärna verkar vara på gång.

Enligt en Bloomberg-undersökning förväntar sig marknaden att den amerikanska KPI års-till-år kommer att bli 8,7 %.

Räntorna på statsobligationer har varit relativt lugna när de går in i dagens data, där den viktigaste rörelsen är inversionen av 2s 10s-delen av kurvan när den närmar sig -50 räntepunkter.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

WTI råolja teknisk analys

Den 21-dagar enkelt glidande medelvärde (SMA) närmar sig 200-dagars SMA.

Om den skulle röra sig under den skulle detta skapa en Dödskorset vilket kan tyda på att baisseartat momentum utvecklas.

Support kan vara på fredagens lägsta 87,01 eller januaris lägsta 81,90. På ovansidan kan motståndet vara vid brytpunkten 92,93, vilket är strax över gårdagens högsta.

RÅOLJEPRIS

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link