Råoljepriset faller när Kinas PMI:er gör en besvikelse inför OPEC+. Vart ska man för WTI?

[ad_1]

Råolja, WTI, Brent, Kinas PMI, OPEC+, Fed, FOMC, JPY, NZD – Talking Points

  • Rå oil priser sjunka lägre på ett lägre än väntat Kina PMI-tal
  • APAC aktier är stabila och valutorna har haft en lugn start på veckan
  • OPEC+-mötet denna vecka verkar osannolikt att öka produktionen

Råolja sjönk på måndagen efter att kinesisk tillverkningsindustri PMI-data kom in på 49,0 istället för 50,3 förväntat och en tidigare läsning på 50,2. WTI-terminskontraktet närmar sig 97 USD medan Brent-kontraktet handlas runt 103 miljarder USD.

Detta är inför onsdagens OPEC+-möte där förhoppningar om att öka produktionen kan vara svåra att uppnå. Kartellen underskrider sitt nuvarande mål med 2,7 miljoner fat per dag enligt majdata från organisationen.

APAC-aktieindexen var mestadels stabilare till att börja veckan efter att Wall Street avslutade förra veckan positivt. Hang Seng var en underpresterande efter att Alibaba lades till en lista över företag som står inför potentiell avnotering från amerikanska börser.

På andra håll förlöjligade USA:s förre finansminister Larry Summers utsikten att Fed Funds-räntan på 2,5 % är neutral när inflationen är 9,1 %. Fed-ordförande Powell sa att kursen var neutral förra veckan.

Uppfattningen att Powell pivoterade efter FOMC förra onsdagen ledde till ett aktierally som också fick företagsobligationsspreadar att minska. Detta är i huvudsak en lättnad av de monetära förhållandena, motsatsen till vad Fed försöker uppnå för tillfället.

De Japanska yen är den bäst presterande valutan hittills på måndag och Kiwi har också sett vissa uppgångar medan andra valutor är mestadels oförändrade.

Guldet ligger stadigt nära 1 760 USD efter ett rally på 2,26 % förra veckan, men det sjönk 2,32 % för juli månad.

Efter en rad europeiska PMI:er kommer ISM tillverkningsdata att stå i fokus i USA.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

WTI RÅOLJA TEKNISK ANALYS

WTI-råolja nådde en treveckorshöjd på fredagen, men den har dragit sig tillbaka till välbekanta nivåer. Den höga och en tidigare topp kan erbjuda motstånd på 101,88 respektive 100,99.

Priset har inte stängt över 21 dagar enkelt glidande medelvärde (SMA) sedan mitten av juni och en stängning över det kan tyda på ett återupptagande av hausseartad fart.

På minussidan kan stödet ligga på 200-dagars SMA, för närvarande på 94,45. Längre ner kan de tidigare lägsta värdena 92,93, 90,56 och 90,06 också ge stöd. Det sistnämnda är det lägsta WTI har handlats till sedan utbrottet av Ukrainakriget.

RÅOLJEKARTA

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link