Råoljepriset faller när ECB-forumets fallout fortsätter medan Kinas data slår prognoserna

[ad_1]

Råolja, US-dollar, WTI, Brent, OPEC+, Kinas PMI, USD/CNH – Talking Points

  • Rå oil priser stabiliserades i Asien efter att ha försvagats inför hausseartade nyheter
  • Kinesiska PMI-siffror har gett hopp till de regionala tillväxtutsikterna
  • Centralbankerna kommer ta på sig inflationen. Kommer högre priser skada tillväxten och WTI priser?

Råolja är relativt stabil under den asiatiska sessionen idag efter att ha gett upp lite mark över natten. Valutorna var relativt tysta och aktiemarknaderna gjorde en inventering av konsekvenserna av att ledande centralbanker tog sig an för att slå ut inflationen.

Samtalen med Iran blev ingenting över en natt med det amerikanska utrikesdepartementet som uttryckte besvikelse över den iranska ansträngningen när det gäller att återuppliva kärnkraftsavtalet från 2015.

De US Energy Information Administration (EIA) registrerade 2,8 miljoner fat mindre råoljelager till slutet av förra veckan. Politiska spänningar i Ecuador och Libyen fortsätter att plåga utbudet från dessa nationer.

På andra ställen håller OPEC+ ett möte online och även om inget av betydelse har framkommit hittills, förväntas samtal senare idag leverera mer om produktionsmål och kapacitet.

PMI för kinesisk tillverkning för juni tryckt på 50,2 mot 50,5 förväntat och icke-tillverkning kom in på 54,7, ett massivt slag på 50,5-prognosen.

Detta kombinerade för att ge en sammansatt PMI-avläsning på 54,1 mot 48,4 tidigare. USD/CNH drev lägre som ett resultat medan det kinesiska fastlandet CSI 300 aktieindex har en bra dag, upp över 1,5 %.

ECB-forumet avslutades i går och det största avdraget verkade vara att världens centralbanker menar allvar med att bekämpa inflationen. Fed Char Powell gjorde klart att de är beredda att riskera recession när han sa att den största risken för tillfället skulle vara att låta prisinflationen komma undan.

Federal Reserve Bank of Cleveland president Loretta Mester backade upp den hökaktiga hållningen. Hon sa att hon skulle rösta för en höjning med 75 punkter vid nästa möte om förhållandena förblir som de är nu.

Guld lättar lägre på en stärkande US-dollar, som handlas runt 1 816 USD vid tidpunkten för tryckningen.

Det finns en mängd datasläpp idag. De europeiska höjdpunkterna är Storbritanniens BNP, schweizisk detaljhandelsförsäljning, fransk KPI och tysk arbetslöshet. Sedan över Atlanten kommer Kanada att få BNP-siffror och USA kommer att få personliga inkomster och utgifter.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

Teknisk analys av råolja (WTI).

Råolja avvisade ett steg under en stigande trendlinje och 100-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA).

Vändningen inträffade efter att priset flyttade tillbaka och stängde inuti 21 dagar enkelt glidande medelvärde (SMA) baseradBollinger Band efter visar en hausseartad Spinning Top Ljusstake.

Stödet kan vara på den stigande trendlinjen, för närvarande på 107,50, eller vid den tidigare lägsta 101,50.

På ovansidan kan motståndet vara vid brytpunkten 116,57 eller den tidigare toppen på 123,68.

RÅOLJEPRIS

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link