Råoljepriset faller men strukturellt stöds före Fed. Vart för WTI?

[ad_1]

Råolja, OPEC, US Dollar, Fed, RBA, Kina, Yuan, LNG – Talking Points

  • Rå oil priser sjönk inför det så viktiga Fed-mötet
  • RBA blev hökisk medan PBOC såg förbi solida data
  • Alla blickar riktade mot Fed med amerikanska KPI som höjer föresatsen. Räcker det med 75 punkter?

Råoljan är mjukare inför mötet med Federal Open Market Committee (FOMC) idag.

OPEC:s månatliga oljemarknadsrapport har en ökning av deras efterfrågansprognos på 3,1 miljoner fat per dag under resten av året. Detta tar det till 101,8 miljoner fat per dag.

Bortsett från utbuds- och kapacitetsbegränsningar, börjar marknaden fokusera på potentiell ekonomisk aktivitet sakta ner med högt laddade räntehöjningar nära förestående runt om i världen.

Fed förväntas höja räntorna med 75 punkter (bps) vid dagens möte, upp från 50 räntepunkter som förväntades vid denna tidpunkt förra veckan. Det totala KPI-talet på 8,6 % på årsbasis till slutet av maj överträffade prognosen på 8,3 %.

Reserve Bank of Australias guvernör gjorde förvånansvärt hökiska kommentarer i går kväll och citerade 2,5 % som en kontantränta som australiensarna borde vara beredda på i år. Den ligger för närvarande på 0,85 % och marknaden räknar därför med flera höjningar på 50 bps vid de kommande mötena.

Aussie är något fastare idag som ett resultat. Yenen har också sett en viss uppgång när spekulationerna snurrar om förmågan hos Bank of Japan att upprätthålla sin extremt lösa monetära valuta vid fredagens möte.

Offshore kinesiska Yuan hittade några köp efter att PBOC inte sänkte den medelfristiga lånefacilitetens ränta. Kinesisk statistik slog prognoserna med industriproduktionen på 0,7 % jämfört med föregående år istället för -0,9 %. Detaljhandelsförsäljningen var -6,7% för samma period snarare än -7,1%.

De europeiska naturgaspriserna steg på baksidan av en Avbrott i amerikansk LNG-anläggning förlängs. Bitcoin är fortfarande under press och handlas under 21 000 USD under den asiatiska sessionen och aktiemarknaderna har varit relativt stabila idag.

Efter fransk och schweizisk inflationsdata kommer USA att se siffror för bolån, bostäder och detaljhandel. Fed kommer att följa allt detta och kommer att förbli i fokus.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

WTI råolja underliggande struktur

Råolja ligger kvar på förhöjda priser, och det stöds av högre än normala backwardsnivåer.

Backwardation är när nästa terminskontrakt som löper ut är högre i pris än kontraktet som kommer att löpa ut efter det. Detta indikerar en vilja hos marknaden att ta emot omedelbar leverans snarare än att behöva vänta.

Intressant nog är volatiliteten på oljemarknaden fortfarande på dämpade nivåer och detta kan tyda på att marknaden är bekväm med det nuvarande rallyt så här långt.

RÅOLJEKARTA

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link