Råoljepriserna håller höga nivåer när den amerikanska dollarn dämpas av stigande inflation och avkastning. Vart ska man för WTI?


Råolja, US Dollar, AUD/USD, AU CPI, RBA Kina – Talking Points

  • Rå oil priser hittar stöd med USD-mjukning på högre avkastning
  • APAC aktier gick lägre eftersom inflationen blir mindre övergående
  • Energibehovet ökar, olja är ett enkelt substitut.Kan olja gå sönder högre?

Råoljan håller höjden för nu efter att en branschrapport visade att de amerikanska lagren minskar. S&P 500 gjorde ytterligare ett rekord i USA-sessionen, men aktierna var mjukare i Asien idag. Ökande USA/Kina geopolitiska spänningar och stigande räntor efter högre än väntat kärna Australiensiskt KPI data undergrävde lager.

Råoljan var stabil idag efter att en rapport från det industrifinansierade American Petroleum Institute visade en betydande minskning av lager vid lagringsnavet i Cushing, Oklahoma.

Om det är sant, skulle det räcka långt för att förklara kalenderspridningen mellan frontkontrakten och de längre ut. Handlare betalar en premie för olja som är tillgänglig nu. Marknaden inväntar MKB/DOE-rapporten ikväll för förtydligande av lagernivåer.

West Texas Intermediate crude är för närvarande US$ 84,08 fat när detta går till tryck. Diskussion mellan Iran och EU idag kan påverka oljepriserna.

Federal Communication Commission (FCC) förbjöd China Telecom Americas att verka i USA, med hänvisning till nationella säkerhetsskäl. Det kinesiska statligt ägda telebolaget varnades 2020 för att detta kan hända, tillsammans med China Unicom Americas och ComNet (USA).

Miljardären och grundaren av Evergrande-gruppen Hui Ka Yan, uppmanades att använda sin personliga förmögenhet för att hjälpa till med företagets skuldproblem av de kinesiska myndigheterna.

Amerikanska teknikaktievinster var blandade under natten men Deutsche Bank rapporterade ett stabilt slag idag.

Räntorna på den australiska dollarn och G-10 steg direkt efter de australiensiska KPI-siffrorna idag.

Australiens överordnade inflation för tredje kvartalet landade på 0,8 % kv/k mot förväntningarna på 0,8 %. Den årliga rubriken var 3,0 % å/å mot 3,1 % i prognosen. RBA:s föredragna mått på trimmat medelvärde skrivs ut till 0,7 % k/k istället för 0,5 % förväntat, vilket gjorde att den årliga läsningen 2,1 % y/y mot 1,8 % förväntat.

Den australiska statens 3-åriga obligationsränta handlades över 1 % för första gången sedan pandemin började. RBA driver för närvarande yield curve control (YCC) genom att sikta på den australiska statsobligationen i april 2024 till 0,10 %. Förra veckan gick de in och köpte 1 miljard AUD i ett försök att få ner avkastningen till sitt mål. Idag handlades den tillbaka till nivåerna innan deras intervention, över 0,2 %.

Om man ser framåt kommer den brittiska budgeten att levereras, data om varaktiga varor från USA kommer ut och sedan Bank of Canada räntebeslut. Marknaden förväntar sig ingen förändring i kurserna utan väntar på ett eventuellt ytterligare tillbakadragande av antalet stimulerande tillgångsköpare varje vecka.

Råolja teknisk analys

Råoljan ligger kvar inom en stigande trendkanal då den nådde en 7-årshögsta nivå på måndagen.

Motståndet kan vara på det senaste högsta av 85,41. På minussidan kan det finnas motstånd vid tidigare låga nivåer på 80,78, 79,42, 74,96 och en pivotpunkt på 73,14.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link