Råoljan stiger när den amerikanska dollarn sjunker på avkastningsfall inför Quad-möten i Tokyo


Råolja, US Dollar, USD, DXY Index, Quad Meeting, AUD, NZD – Talking Points

  • Olja är en touch högre efter USD mjuknar upped med enRäntefall på statskassan på fredag
  • APAC-aktier flyttard högre men skars ned av fler Covid-19-fall i Kina
  • Risk- och tillväxtrelaterade valutor steg i dag. Wsjuka USD ta upp ångan igen?

Råolja och guld stiger båda med cirka 0,5 % på grund av att den amerikanska dollarn mjuknat i början av veckan, liksom euron. Backwarding i WTI-oljeterminer har haft en anmärkningsvärd uppgång och marknaderna kommer att hålla utkik efter eventuellt uppåtgående pristryck.

Greenbacken tappade mark idag efter att amerikanska statsräntor läckte lägre i slutet av förra veckan. De har plockat upp några baspunkter över kurvan hittills idag. Den 10-åriga referensobligationen är nära 2,82 % vid tidpunkten för tryckning.

USA:s president Joe Biden besöker Japan för första gången för att delta i Quad-mötet. Detta kommer att samla ledarna från Australien, Indien, Japan och USA.

Australiens nya premiärminister, Anthony Albanese, kommer att åka till Tokyo efter att hans Labour-parti vunnit australiska valet över helgen.

Samtidigt tillkännagav Indien en rad åtgärder för att försöka lindra problem med inflationen och leveranskedjan, inklusive sänkningar av bränsleskatter och importtullar.

Den asiatiska sessionen inleddes med en stark risk-on-bias med aktier som steg i höjden tillsammans med Aussie och Kiwi. APAC-index har gett upp sina tidiga uppgångar, men Wall Street-terminer pekar på en sund uppgång för deras öppning.

De asiatiska marknaderna rasslades av ett rekordantal Covid-19-fall, vilket skapade rädsla för ytterligare ökningar av restriktioner.

Det finns ett antal talare från ECB, BoE och Fed som kommer att ha kommentarer som går igenom trådarna idag.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

DXY (USD) INDEX Teknisk analys

Efter att ha nått ett 20-årshögsta tidigare denna månad, har DXY-indexet stannat och verkar vara på väg lägre för att testa potentiellt stöd på en tidigare lägsta nivå på 102,35.

Denna rörelse lägre har sett den passera under 10-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA)vilket kan tyda på att hausseartat momentum kan avta. Kortsiktigt baisseartat momentum kan utvecklas.

10-dagars SMA kan erbjuda motstånd såväl som den senaste toppen på 105,01.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link