Råolja sjunker när den amerikanska dollarn skjuter i höjden före OPEC+. Kommer leveransuttaget för WTI?


Råolja, US Dollar, OPEC+, AUD, NZD, USD/JPY, USD/CHF – Talking Points

  • Rå oil priser föll när USD stärktes mitt i en anfall av risk
  • APAC aktier flyttardlägre med japanska aktier i spetsen
  • Energiråvaror upprätthåller förhöjd volatilitet. Vart för WTI-råolja?

Råoljan föll över 3% med WTI-terminskontraktet som handlades under 76,00 USD från en stängning i New York på 78,39 USD. OPEC+-mötet på torsdag kommer att träffas för att diskutera produktionsnivåer.

I Asien idag höjde den amerikanska dollarn mot risktillgångar eftersom en ny stam av coronavirus har identifierats av Världshälsoorganisationen.

Flera länder har förbjudit flygningar från ett antal afrikanska länder i södra kontinenten. Detta är vid en tidpunkt då marknaden tittar på Fed för att påskynda nedtrappningstakten. Dessa skärpta förväntningar kan komma att ses över.

G-10 statsobligationsräntor sjönk överallt och över hela kurvan när marknaden sökte skydd. Tillgångar som uppfattades som säkra tillflyktsorter söktes upp i takt med att riskaversion tog fäste.

USD/JPY är tillbaka under 115,00 och USD/CHF sjönk också.

Tillväxten kopplad till australiensiska dollarn sjönk trots att positiva data släpptes. Den australiensiska detaljhandelsförsäljningen landade på 4,9 % för oktober mot förväntningarna på 2,2 % och en tidigare avläsning på 1,3 %. Det räckte dock inte för att flytta ratten för marknadens uppfattning om RBA:s åtstramande tidslinje.

Den nyzeeländska dollarn var också under press även om vi hörde hökisk retorik från RBNZ biträdande guvernör Christian Hawkesbury.

Aktier drabbades hårt av japanska aktier som fick ta hårt på stormen för dörren. Nikkei 225-indexet sjönk med 3 % i ett skede. Huvudindexen från Australien, Kina, Hongkong, Nya Zeeland och Sydkorea sjönk alla runt 1 – 2%. Amerikanska terminer formar sig för en röd dag.

I Asien i dag anslöt sig bensin och eldningsolja till råolja i marschen lägre, men New York Mercantile naturgaskontrakt hade en stark uppgång. Järnmalmspriserna sjönk under 80 dollar per ton på Dalian råvarubörs. Guld och silver förändrades lite.

Vid det här tillfället är det oklart om denna marknadskoncept markerar en vändning i tidvattnet eller en hicka i avsaknad av likviditet i USA. Det finns ett antal ECB- och BoE-högtalare som kommer att slå i sladden senare.

Råolja teknisk analys

Råolja har nyligen rört sig lägre mot en stigande trendlinje som för närvarande skär vid 75,45. Detta kan vara en stödnivå.

Den senaste lägsta nivån på 74,96 och 100-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA), för närvarande på 74.42, kan också ge support.

På ovansidan är de senaste topparna 79,33 och 81,81 möjliga motståndsnivåer.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link