Råolja, Evergrande, PBOC, BOJ, AUD/JPY, NZD/JPY, FOMC – Talking Points

  • Rå oil priserna hittar stöd som Kina löser systemfrågor, för nu
  • APAC -aktier rör sig högre från tidiga nedgångar, men slutet blandas på dagen
  • Riskkänsliga valutor och råvaror rally. Kan råolja fortsätta?

Råolja, och marknaderna i allmänhet, andades ut när Evergrande meddelade att det ingått ett avtal om att betala obligationsinnehavare på torsdagen. Inlämningen var inte specifik för detaljerna i affären som gjordes och marknadsuppfattningen är att kupongbetalningen inte betalades i sin helhet men att en standard hade undvikits.

Asiatiska aktiemarknader avslutar dagen med lite rött och grönt på skärmarna, men de är alla högre från var de började innan nyheterna från Kina.

PBOC lade också till likviditet via sitt program för återköpsavtal. Sinnet

från marknader idag är att systemrisk tycks ha undvikits och den kinesiska regeringen skulle kunna hantera Evergrande -situationen för att undvika smitta.

Råvaruvalutorna AUD, NZD och CAD flyttade alla högre med NOK det bästa i korgen, med hjälp av råolja och energihandel högre. Koppar fick en stark studs tillbaka från USA: s nedgångar i USA och järnmalm lyckades hålla sig stabil för en andra dag.

Bank of Japans räntebeslut levde upp till förväntningarna om ingen förändring. Yenen fortsatte den försvagning som redan påbörjades med valutavärldens valutor som övergavs i riskmiljön. I kombination med varuuppskattning ledde detta till att AUD/JPY och NZD/JPY överträffade.

FOMC -mötet är den viktigaste händelsen idag. Omfattningen av beslutsfattarnas planer på att minska stimulansen kommer att ligga i fokus för marknaderna, liksom eventuella förändringar i “punktplottet” – en sammanfattning av Fed -tjänstemäns prognoser för riktningen för bankens målränta – som antyder potentialen för rörelse 2022. Vid det senaste mötet förutsåg 7 av 18 FOMC -medlemmar en räntehöjning 2022.

Råolja Teknisk analys

Råoljefutures bröt upp genom trendlinjesmotstånd förra veckan. Det 21-dagars enkla glidande genomsnittet (SMA) har också precis gått igenom 200-dagars SMA för att bilda ett Guldkors, vilket är en potentiell hausseartad signal.

Det finns möjlig toppmotstånd vid de tidigare topparna 73,14, 74,23 och 76,90. Under marknaden kan det finnas stöd i närheten vid tidigare nedgångar på 67,56 och 67,12.

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link