Råolja bibehåller vinst på OPEC+ fallout och US-dollar mjuknar. Vart härifrån?

[ad_1]

Råolja, US Dollar, OPEC+, Hang Seng, RRR, AUD, CAD, Yield – Talking Points

  • Rå oil priserna hittar stöd post OPEC+ mitt i en håglös USADollar
  • APAC aktier var blandade, Amerikanska räntebolag en touch men kurvan planar fortfarande ut
  • Commodities och associerad valutor reste sig. Will WTI retäcka från botten?

Råoljan fortsatte att återhämta sig när nedfallet från OPEC+ som håller fast vid de planerade ökningarna i produktionen smälts. De extra 400 000 faten om dagen som ska läggas till i januari ses som att dämpa Washingtons oro. Gruppen gav sig själva flexibilitet att justera produktionen med kort varsel eftersom osäkerheten kring Omicrons inverkan på den globala tillväxten kvarstår.

Asiatiska aktier var blandade idag även om risksentimentet verkade stabilt efter fredagens rutt. Hongkongs Hang Seng-index var det svagaste av partiet, ned över 1,5 % i ett skede. Teknik-, underhållnings- och fastighetssektorerna fortsatte att tynga den marknaden.

Amerikanska terminer pekar för närvarande mot en positiv start för Wall Street.

Risktillgångarna återhämtade sig något idag med spekulationer om ett möjligt sänkt kassakravskrav (RRR) i Kina. Den australiska och kanadensiska dollarn var de bästa valutorna. CHF, EUR och JPY var underpresterande i början av veckan.

Bitcoin kollapsade med 21 % under helgen och ser en högre korrelation till amerikanska aktier och risktillgångar i allmänhet.

Genom allt kaos från förra veckan undvek guld volatiliteten och rörde sig i sidled. Den har hittills hållit fast vid fredagens uppgångar. Järnmalmspriserna konsolideras nära 94 USD per ton på Dalian Commodity-börsen.

US Treasury 10-åriga räntor återhämtade sig några punkter men ligger fortfarande under 1,40 %. Back-end-räntorna fortsätter att kollapsa, medan front-end-räntorna håller i sig när Fed blev hökig.

Kurvans utplaning belyser marknadens oro för risker för tillväxten. Den 1-åriga realräntan är nära minus 6%. Dess lägsta nivå sedan början av 1980-talet i USA. Realräntan är 1-årsräntan minus den totala inflationstakten.

Framöver finns det inte mycket information att notera i USA idag, så marknaden kommer att leta efter kommentarer från Fed-talare. I morgon äger RBA möte för att besluta om penningpolitiken.

Råolja teknisk analys

WTI-oljan sänkte sig förra veckan på 62,43, långt över augustilägsta 61,74. Dessa två nivåer kan ge stöd.

Förflyttningen lägre gick under det nedre bandet på 21-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA)

baserad Bollinger Band. När det stängde tillbaka inuti bandet konsoliderades priset och steg uppåt.

Motstånd kan vara pivotpunkterna och tidigare höjdpunkter på 69.49, 72.93, 74.76 och 79.33.

RÅOLJEKARTA

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link