Råolja återuppstår för tjurar när OPEC+ nyheterna sjunker in. Kan WTI göra en ny topp?

[ad_1]

Råolja, Kina, Kol, Baltic Dry Index – Talking Points

  • Rå oil priserna hittar stöd eftersom utbudsproblemen fortfarande är olösta
  • APAC aktier var blandade i en lugn asiatisk session trots stark kinesisk statistik
  • Alla ögon på inflationsdata senare i veckan. Kommer råolja att återuppta trenden?

Råoljan fortsatte att stiga idag då verkligheten av OPEC+ som inte ökar produktionsproduktionen verkar sjunka in. Marknaden ifrågasatte också om USA:s strategiska petroleumreserver skulle utnyttjas eller inte. WTI-oljekontraktet handlades så högt som 82,47 USD under den asiatiska sessionen.

Trots rekordhöga rekord för amerikanska aktier på fredagen blandades APAC-aktier med australiensiska och japanska aktier lite svaga medan Hongkong steg något. Kiwin var den valuta som gick bäst idag.

I Kina träffas kommunistpartiet denna vecka där man tror att president Xi Jinping sannolikt kommer att få en förlängning av sin mandatperiod som ledare för partiet. Genomförandet av hans “delade välstånd”-politik har sett att många sektorer av ekonomin hamnat under regulatorisk granskning. Detta har skapat en viss osäkerhet för vissa företag.

Under helgen rapporterade Kina ett större handelsöverskott än väntat i oktober, som kom in på 84,54 miljarder USD, långt över prognoserna på cirka 65 miljarder USD. Exporten ökade med 27,1 % för året fram till slutet av oktober medan importen endast ökade med 20,6 %.

Idag rapporterade National Development and Reform Commission (NDRC) att kolproduktionen har nått sin högsta nivå på flera år. State Grid Corp. i Kina uppgav att strömförsörjningen är tillbaka till det normala. Verktyget levererar 88 % av Kinas energi.

Det är möjligt att överbelastningen i försörjningskedjan kan minska, vilket framgår av fraktkostnaderna. Baltic Dry Index som mäter fraktkostnaden i de 3 största kategorierna av lastfartyg är ungefär hälften av vad det var på topp i början av oktober. Det är dock fortfarande över nivåer som inte setts sedan 2010.

Idag har vi amerikanska PPI-siffror som kommer att släppas och sedan på onsdag släpps inflationen i USA och Kina.

Råolja teknisk analys

WTI-råolja rörde sig under en stigande trendlinje förra veckan. På sikt gick det också under 10 och 21 dagars enkla glidande medelvärden (SMA). Det är nu utmanande att gå tillbaka över dessa 2 SMA.

Den har hållit sig över de långsiktiga SMA:erna som representeras i diagrammet av 100-dagars SMA. Detta kan tyda på att det kortsiktiga momentumet är riktningslöst medan det underliggande långsiktiga hausse momentumet potentiellt fortfarande är intakt.

Den senaste tidens högsta 84,88 och 85,41 kan ge motstånd. På minussidan är de tidigare lägsta nivåerna 78,25 och 74,96 och en pivotpunkt på 73,14 möjliga stödnivåer.

RÅOLJEKARTA

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link