Råolja återhämtar sig på ryska energinedskärningar mitt i den globala tillväxtturbulensen. Vart ska man för WTI?


Råolja, gas, Ryssland, Kina, WTI, Brent, AUD, KPI, RBA, JPY, BoJ- Talking Points

  • Rå oil priserna hittar stöd efter att Ryssland stoppat gastillförseln till Östeuropa
  • Aktiemarknaderna är i en förändring när Kinas nedstängningar biter på tillväxtprognoserna
  • Den australiensiska KPI slog förväntningarna och satte en potentiell RBA-höjning i fokus

Råolja har hoppat högre efter att energipriserna skjutit i höjden under natten. Ryssland har minskat utbudet till Polen och Bulgarien. De europeiska gaspriserna steg med mer än 15 %.

Ett oroande ifrågasättande är, vem är nästa att möta energibrist? Tyskland? Det har nyligen vägrat att betala Ryssland i rubel och det senare kämpar för att växla på valutamarknaderna.

Ryska beväpning av energi är ett oroande kapitel i Ukrainakriget.

Prispressen på gas höjde råoljan efter måndagens flygplan. WTI-terminskontraktet är ute efter att bryta över 102 fat dollar medan Bent-kontraktet handlas över 105 fat.

Kinas strävan efter en nollpolitik för Covid-19-fall och har sett stora delar av landet gå i låsning med masstester på gång. Detta har sett många stora hamnar, framför allt Shanghai, mala till mycket lägre kapacitet och täppa igen globala leveranskedjor.

Marknadsutsikterna för tillväxt har därefter sänkts, vilket har skickat globala aktiemarknader djupt in i minus över de flesta börser.

Ironiskt nog har kinesiska och Hongkong-aktier sett små uppgångar i dag då de rapporterade Covid-19-fallen i Shanghai sjönk och Pekings antal fall stabiliserades efter de senaste uppgångarna.

Den australiensiska dollarn gjorde ett rally efter år till år KPI-data kom in på 5,1 % till slutet av mars, långt över RBA:s målintervall på 2-3%. RBA:s penningpolitiska möte nästa vecka kommer att övervakas noggrant för eventuella justeringar i kontanträntan.

De Japanska yen var det anmärkningsvärda underpresterande inför morgondagens Bank of Japan-möte. Handlare letar efter någon kommentar kring avkastningskurvans kontroll för riktning.

Senare idag kommer USA att se låneansökningar och grossistlagerdata. Medan Federal Reserve befinner sig i ett verbalt mediablackout, kommer vi att få data efter det att den veckovisa förändringen i storleken på Feds balansräkning har avslutats i dag.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

Råolja teknisk analys

Den senaste toppen och dalgången i WTI-råoljepriset delar en liknande egenskap. Den höga handlades något över en resistent nivå och dalgången handlades strax under en stödnivå.

Dessa falska avbrott kan tyda på att marknadens likviditet går mot stop loss take-outs, snarare än att bygga positioner. Ur ett tekniskt perspektiv kan detta indikera en marknad som saknar hausseartad eller baisseartad övertygelse och är fokuserad på att minimera förluster.

Dessa stop loss take-outs har skapat en potentiell motståndszon vid 108,75 – 109,20 och ett möjligt stödområde vid 93,53 – 92,93.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link