Promoter för Start Options, B2G erkänner sig skyldig till värdepappersbedrägeri

[ad_1]

John DeMarr, en promotor för Start Options och B2G, erkände på fredagen i östra distriktet i New York på fredag ​​för sitt deltagande i ett samordnat system för kryptovaluta och bedrägeribekämpning genom påstådda digitala valutaplattformar och utlandsbaserade finansiella konton.

Som en del av sin skyldiga grund erkände DeMarr att han samarbetade med andra för att bedra investerares offer genom att få dem att investera i “Startalternativ” och “B2G”, baserat på väsentligen falska och vilseledande framställningar.

Start Options påstås vara en online -investeringsplattform som tillhandahåller kryptovaluta gruvdrift, handel och handel med digitala tillgångar. B2G var påstås ett ”ekosystem” som skulle göra det möjligt för användare att handla B2G -tokens, tillhandahålla digital plånbok och handla digitala och fiat -valutor ”på en säker, omfattande plattform.” Både Startalternativ och B2G var dock bedrägliga.

Som en del av konspirationen började DeMarr med flera i december 2017 erbjuda värdepapper i form av investeringskontrakt till amerikanska och internationella investerare via Start Options -webbplatsen. Investeringar accepterades i Bitcoin, amerikanska dollar eller euro. För att delta måste investerare sätta in sina medel under en viss avtalsperiod, varefter de fick veta att de kunde ta ut sina pengar med en betydande vinst.

Enligt domstolshandlingar hävdade DeMarr och andra falskt att investerarmedel skulle investeras i digital tillgångsbrytning och handelsplattformar som skulle ge dem massiva vinster. I sanning investerades dock aldrig pengarna och överfördes istället till konton som kontrollerades av DeMarr och andra och användes för olika personliga utgifter, inklusive köp av en Porsche, smycken och för att renovera DeMarrs hem i Kalifornien.

I slutet av januari 2018, i stället för att tillåta investerare från Start Options att ta ut pengar från sina konton efter den nödvändiga tidsperioden, krävde DeMarr och andra att investerare skulle överföra sina konton till ett oregistrerat “initial mynterbjudande”, eller ICO, för B2G, den andra av de två bedrägliga företagen där DeMarr var inblandad.

Som en del av konspirationen betalade DeMarr och andra också olika promotorer, inklusive en skådespelare känd för kampsportfilmer gjorda på 1980- och 1990 -talen, för att fungera som en promotor och kändis -talesman och felaktigt hävdade att B2G kunde generera en “8000%” avkastning för investerare inom ett år, och att han var en deltagare i ICO. DeMarr och andra skapade också falska pressmeddelanden och whitepapers om B2G, tillverkade B2G -kontoutdrag och vägrade att låta investerare ta ut sina pengar.

DeMarr erkände sig skyldig till en grov konspiration för att begå värdepappersbedrägeri och beräknas dömas den 4 januari 2022. Han riskerar högst fem års fängelse.

[ad_2]

Source link