Playtech har en nedgång med 6 % när Gopher beslutar sig för att inte bjuda


Budkriget för leverantören av onlinespelteknik och finansiella tjänster Playtech plc (LON:PTEC) svalnade bara lite, med den potentiella Playtech-friaren Gopher Investments som formellt tillkännagav att de nu inte har för avsikt att lägga ett bud på företaget.

Gopher tillade att dess beslut om Playtech inte har någon betydelse för dess avtal att förvärva Playtechs finansiella handelsdivision, Finalto, för 250 miljoner dollar. Gopher sa att det fortfarande är fullt engagerat i förvärvet av Finalto. Processen pågår och förväntas slutföras under H1 2022.

Playtech gick med på en vänskaplig försäljning av företaget till Australien-baserade Aristocrat Leisure Limited (ASX:ALL) för 680p per aktie, eller 2,1 miljarder pund (2,8 miljarder USD), i mitten av oktober. Men två potentiella friare dök upp för Playtech efter att affären tillkännagavs – Hongkongbaserade Gopher, som som nämnts ovan tidigare hade gått med på att köpa Finalto från Playtech, och mer nyligen en grupp ledd av den tidigare Formel 1-ägaren Eddie Jordan och ex Ladbrokes-chefen Keith O ‘Loughlin.

Varje erbjudande på mindre än tio procent mer än Aristocrat-erbjudandet (eller 748p per aktie) skulle utlösa ganska tunga straff för Playtech baserat på dess undertecknade avtal med Aristocrat, och så Playtech-aktier hade handlats upp till så högt som 775p denna vecka, i väntan av ett (mycket) högre erbjudande än 680p Aristocrat-erbjudandet. Men med Gophers tillbakadragande har Playtech-aktier backat med cirka 6 % till cirka 725p idag – men fortfarande långt över 680p.Source link