Paysafes viafintech samarbetar med banking-as-a-service-plattformen Solarisbank


Specialiserad betalningsplattform Paysafe Ltd (NYSE:PSFE) meddelar idag att det nyligen förvärvade tyska fintechföretaget viafintech GmbH har ingått ett partnerskap med Solarisbank AG med en gemensam vision att ersätta det klassiska bankkontoret och fysiska platserna för grundläggande banktjänster.

Banking-as-a-service-plattform Solarisbank förser internationella företag och snabbväxande fintechs med en juridiskt kompatibel och snabb integration av finansiella tjänster i sina egna produkterbjudanden via API:er. Tack vare samarbetet med viafintech kommer många av Solarisbanks partners att kunna erbjuda sina kunder mer än 20 000 acceptpoäng för kontantinsättningar och uttag över hela Europa i framtiden.

Den tekniska integrationen av tjänsten har redan slutförts och testats, så befintliga och framtida partners till Solarisbank kan anslutas omedelbart; de behöver bara integrera ett fåtal slutpunkter och designa fronten av funktionen efter sin målgrupp och företagets varumärke.

Sebastian Seifert, VD och medgrundare av viafintech GmbH på Paysafe, kommenterar:

“Vårt nya samarbete med Solarisbank sammanför två mycket kompletterande uppsättningar styrkor och tjänster. Vårt långvariga och motståndskraftiga nätverk av återförsäljare i sex europeiska länder kommer nu att kunna underlätta den dagliga hanteringen av kontanter för ännu fler företag och deras slutkunder.”

Leif Wienecke, Managing Director Digital Banking, Solarisbank, tillade:

“Från vår synvinkel är kombinationstjänster som de som tillhandahålls av viafintech nyckeln till framtidens bankkund. De förväntar sig kundfokuserade lösningar som gör den dagliga verksamheten enklare, inte mer komplicerad. Tillvägagångssättet att kunna utföra tilläggstjänster samtidigt som man gör regelbundna köp passar perfekt med vår vision om en värld där finansiella tjänster är sömlöst inbäddade i människors vardag.”Source link